Κεντρική Eurobasket Μίσσας: “Στόχος είναι το μετάλλιο!”

Μίσσας: “Στόχος είναι το μετάλλιο!”

missas greece lithuania kriti 14

missas greece lithuania kriti 14

Ο Κώστας Μίσσας είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, αναλαμβάνοντας να την καθοδηγήσει στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ (31 Αυγούστου-17 Σεπτεμβρίου), με φόντο τη διάκριση. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News“, ο 63χρονος κόουτς δεν δίστασε να θέσει ως στόχο το μετάλλιο, εξήρε τις ικανότητες των παικτών που θα απαρτίζουν το ρόστερ ενώ έκανε και ξεχωριστή αναφορά στον ηγέτη της “επίσημης αγαπημένης”, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ακόμη, τόνισε ότι δεν επηρεάστηκε από τη “θύελλα” αντιδράσεων που ξεσηκώθηκαν στο άκουσμα της είδησης ότι θα αναλάβει αυτός το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Κώστα Μίσσα

Για την αποστολή που ανέλαβε: “Η Εθνική ομάδα είναι θυσία, μεγαλείο και αυταπάρνηση. Να αισθάνεσαι ουσιαστικά ποια φανέλα υπηρετείς και να είναι συνειδητή η παρουσία σου στο σύνολο”.

Για τα αρνητικά σχόλια και αν τον ενόχλησαν: “Όχι, δεν με ενόχλησε καθόλου η κριτική. Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι. Άλλο, όμως, η γνώμη, που ενέχει τη συμπάθεια ή την αντιπάθεια και άλλο η άποψη, που προϋποθέτει γνώση”.

Για το αν φοβήθηκε να θέσει στόχο το μετάλλιο: “Η δική μου λογική είναι ξεκάθαρη. Όταν έχεις μια ομάδα με τόσο ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να καλύψουν όλες τις θέσεις, επιτυχία είναι να είσαι στα μετάλλια. Υλικό, ψυχισμός και δυνατότητες θέτουν τα όριά σου. Δεν υπάρχει δεύτερος ή τρίτος στόχος”.

Για το αν αυτή τη φορά οι παίκτες θα παίξουν για τον προπονητή: «Όλη αυτή η φουρνιά του ’89 και του ’90, του ’93-’94 εντάσσεται σε μια λογική συνεργασίας που είχαμε αναπτύξει και ήταν πολύ όμορφη. Έχουμε να διαχειριστούμε μια πολύ καλή ηλικία παιδιών που μπορεί να δώσει πολλά σε βάθος χρόνου, να κρατήσει την εθνική ομάδα πολύ ψηλά. Η λογική που πρέπει να επικρατήσει είναι αυτή της αυτοδιάθεσης και του “θέλω” των παικτών».

Για τον Αντετοκούνμπο: «Θα παίξουμε το μπάσκετ που κερδίζει. Υπάρχει η λογική της αμυντικής ομάδας. Υπάρχει και η λογική της ταχύτητας. Το ένα, όμως, βάζει τη βάση για το άλλο. Με την άμυνα δεν χάνεις, χωρίς την επίθεση, όμως, δεν κερδίζεις. Έχω διάφορες εικόνες σχημάτων στο μυαλό μου, ανάλογα με τις ανάγκες του αντιπάλου. Έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να καλύψουν όλα τα στιλ με βάση τη δική μας ταυτότητα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…