Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Με Πασκουάλ το Summer Camp του Παναθηναϊκού

Με Πασκουάλ το Summer Camp του Παναθηναϊκού

pascual camp panathinaikos

pascual camp panathinaikos

Στο summer camp των Ακαδημιών βρέθηκε σήμερα ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, μιλώντας στα νέα παιδιά, τα οποία πήραν ιδιαίτερη χαρά που μίλησαν με έναν προπονητή όπως ο Καταλανός.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΚΑΕ:
Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε σήμερα 6 Ιουλίου τους νεαρούς συμμετέχοντες του Summer Camp της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods. Ο προπονητής του “τριφυλλιού” Τσάβι Πασκουάλ έδωσε το “παρών” στις εγκαταστάσεις του “Νίκος Γκάλης” και προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στους νεαρούς αθλητές.

Οι συμμετέχοντες στο Summer Camp είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις στον προπονητή του Πρωταθλητή Ελλάδος και να μάθουν για τη ζωή και την καριέρα του. Ο Τσάβι Πασκουάλ με μεγάλη χαρά απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών, φωτογραφήθηκε μαζί τους ενώ στο τέλος υπέγραψε αυτόγραφα.

Ο προπονητής των “πρασίνων” πριν “ανακριθεί” από τα παιδιά αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα λέγοντας χαρακτηριστικά “ξεκίνησα από ένα Camp ως προπονητής και εκεί κατάλαβα πόσο αγαπώ το μπάσκετ, κατάλαβα ότι πρέπει να είσαι ευγενικός και να εκτιμάς τους αθλητές και τους συνεργάτες σου. Έπειτα, όταν δημιούργησα το δικό μου Camp κατάλαβα την αξία του οράματος. Χωρίς αυτό δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Είμαι σίγουρος ότι έχετε το όραμα και την επιθυμία να βελτιώνεστε διαρκώς ώστε να γίνετε μεγάλοι παίκτες. Δεν έχει τόση σημασία το αν θα παίξετε σε κάποια μεγάλη ομάδα αλλά να βελτιώνεστε κάθε μέρα όπου κι αν παίζετε. Να είστε περήφανοι για τους προπονητές σας γιατί στοχεύουν στην εξέλιξή σας αλλά και για τους γονείς σας που σας στηρίζουν και θυσιάζουν πολλά πράγματα για να είστε εδώ. Ο χαρακτήρας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αθλητή”.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται που κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της Basket League στην παρθενική του σεζόν στην Ελλάδα απάντησε: “Εμεινα έκπληκτος γιατί δε γνώριζα ότι υπάρχει αυτό το βραβείο. Νιώθω ευτυχής γιατί έμαθα ότι το αποτέλεσμα προέρχεται από ψηφοφορία προπονητών, δημοσιογράφων και αθλητών. Στο τέλος της κάθε χρονιάς κρατάω τις επιτυχίες αλλά κυρίως στέκομαι στις αποτυχίες για να μπορέσω να τις διορθώσω και να βελτιωθώ”.

Στην συνέχεια ένας νεαρός αθλητής ήθελε να μάθει ποιον θεωρεί ο coach Τσάβι Πασκουάλ τον καλύτερο συμπαίκτη για τη σεζόν που πέρασε κι εκείνος απάντησε ότι “ο καλύτερος συμπαίκτης φέτος στην ομάδα μας ήταν ο Ντιμίτρις Νίκολς παρόλο που αρκετές φορές δεν αγωνίστηκε. Έξω από το παρκέ βοηθούσε πολύ και εμψύχωνε τους συμπαίκτες του”.

Σε επόμενη ερώτηση για το πώς νιώθει όταν γίνεται λάθος από κάποιο παίκτη στα τελευταία δευτερόλεπτα ενός αγώνα απάντησε ότι “ο κάθε παίκτης είναι διαφορετικός, κανείς δε θα ήθελε να κάνει λάθος. Όταν γίνεται λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα θεωρώ ότι η ευθύνη είναι δική μου κι όταν γίνεται κάτι καλό θεωρώ ότι κατά μεγαλύτερο ποσοστό είναι ευθύνη του παίκτη”.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει για την αίσθηση που του προκαλεί το χειροκρότημα των φιλάθλων κατά την είσοδό του στο παρκέ, είπε χαμογελώντας “όταν μπαίνω στο γήπεδο και εισπράττω το χειροκρότημα του κόσμου νιώθω εκπληκτικά. Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί αισθάνομαι ότι ανταμείβομαι από τον κόσμο εκείνη τη στιγμή”.

Τέλος σε ερώτηση για το ποιο είναι το αγαπημένο κομμάτι της δουλειάς του απάντησε “αυτό που αγαπάω περισσότερο στη δουλειά μου είναι η διαδικασία από την προετοιμασία για έναν αγώνα σε τεχνικό επίπεδο, στη συνέχεια ο αγώνας και στο τέλος η επίτευξη του στόχου”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…