Κεντρική Basket League Με 12 ομάδες η Basket League

Με 12 ομάδες η Basket League

basket league ball

basket league ball

Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ μετά την απόφαση για την μη αύξηση των ξένων παικτών στην Basket League, αποφάσισε την μείωση των ομάδων από 14 σε 12, αρχικά τη σεζόν 2018-19 να παραμείνουν 13 και την σεζόν 2019-20 να γίνουν 12.

Το συμβούλιο κατέθεσε την πρόταση για να γίνουν 12 οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, η οποία εγκρίθηκε με 13-1 ψήφους υπέρ, με μοναδική ομάδα που ψήφισε αρνητικά να είναι τα Τρίκαλα.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο των ανθρώπων της λίγκας έχει ως εξής: την επόμενη χρονιά (2017-18) θα υποβιβαστούν 2 ομάδες στην Α2, όμως μόνο μία θα πάρει την άνοδο για την πρώτη κατηγορία. Άρα τη σεζόν 2018-2019 η Basket League θα έχει 13 ομάδες. Εκείνη την αγωνιστική χρονιά θα πέσουν ξανά δύο ομάδες, ενώ από την Α2 θα ανέβει και πάλι μία.

Έτσι θα καταλήξουμε στον τελικό στόχο, ο οποίος είναι τη σεζόν 2019-2020 να υπάρχουν 12 ομάδες στο πρωτάθλημα. Τότε δύο ομάδες θα υποβιβάζονται στην Α2 και δύο θα παίρνουν το εισιτήριο της ανόδου.

Αυτή η απόφαση έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζει και τα πλέι οφ στην Α2, αφού πλέον δεν θα χρειάζεται να πάρει την άνοδο και δεύτερη ομάδα. Έτσι αυτός θεσμός καταργείτε και μόνο η πρωταθλήτρια ομάδα θα παίρνει το εισιτήριο για την Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…