Κεντρική NBA Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του Γκόρντον Χέιγουορντ
NBA

Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του Γκόρντον Χέιγουορντ

gordon hayward jazz

gordon hayward jazz

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ αποφάσισε να αλλάξει οριστικά κεφάλαιο στην καριέρα του μετά από 7 χρόνια, αποχωρώντας από τους Γιούτα Τζαζ και οδεύοντας προς τους Μπόστον Σέλτικς. Ο πρώην ηγέτης των “μορμόνων” κατέληξε εκεί μετά από μαραθώνιες σκέψεις και συζητήσεις, με το δέλεαρ του πρωταθλητισμού να τον οδηγεί στην ομάδα των “κελτών”. Με μια υπέροχη και συγκινητική επιστολή 2.000 λέξεων, η οποία αναρτήθηκε στο Players’ Tribune, ο Χέιγουορντ σκιαγράφησε κάθε πτυχή της απόφασής του, μιλώντας για την καταπληκτική θητεία του στη Γιούτα, τον αντίκτυπο της απόφασής του αλλά και για την επανασύνδεσή του με τον κόουτς, Μπραντ Στίβενς, αφήνοντας και μια… υπόσχεση στο τέλος.

Αναλυτικά ορισμένα αποσπάσματα από το υπέροχο γράμμα του Χέιγουορντ

“Αυτή ήταν η δυσκολότερη απόφαση που έχω πάρει στη ζωή μου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν το μεγαλύτερο της ζωής μου. Και η σημερινή είναι μια από τις πιο “τρελές” μέρες της ζωής μου. Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι έκανα το σωστό”.

“Όπως καταλάβατε μου πήρε λίγη ώρα και ευχαριστώ τους πάντες για την υπομονή τους. Δεν μπορώ καν να μετρήσω τις συζητήσεις που είχα με τη σύζυγό μου, Ρόμπιν και με τον υπόλοιπο κύκλο μου, από το τέλος της σεζόν μέχρι σήμερα το απόγευμα, εξετάζοντας κάθε πιθανότητα”.

“Οι συναντήσεις μου με τις 3 ομάδες (Μαϊάμι, Βοστόνη, Γιούτα) ήταν καταπληκτικές. Δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εντυπωσιακές. Κάθε συνάντηση με άφησε με την εντύπωση ότι η ομάδα με την οποία είχα βρεθεί ήταν η κατάλληλη. Ακόμη και όταν κοιμόμουν χθες το βράδυ και μεροληπτούσα έντονα υπέρ της μίας ομάδας, δεν ήμουν 100% σίγουρος“.

“Το πιο τρελό είναι ότι, πριν πάρω την απόφαση, πριν κάτσω και γράψω αυτό, πριν μιλήσω γι΄αυτό το θέμα με τους ανθρώπους που αγαπώ, ήδη διάβαζα ρεπορτάζ σχετικά με το που θα πάω. Μάλλον έτσι δουλεύει το πράγμα το 2017″.

“Ήταν μια απόφαση ζωής για εμένα και την οικογένειά μου, κάτι που πήραμε πολύ σοβαρά. Από όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, ένα πράγμα ήταν το πιο σημαντικό: Ήθελα ο κόσμος και οι ομάδες να μάθουν από εμένα την απόφαση”.

“Μετά από 7 χρόνια στους Γιούτα Τζαζ, αποφάσισα να πάω στους Μπόστον Σέλτικς”.

“Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για τους φίλους της Γιούτα και θα ήθελα να ξέρετε ότι είστε τα πάντα για μένα και την οικογένειά μου. Τις τελευταίες μέρες είμαι στην κυριολεξία διαλυμένος. Ξέρω ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη για τους φιλάθλους. Οπότε θέλω να είμαι όσο πιο ξεκάθαρος μπορώ σχετικά με το γιατί έρχομαι στη Βοστόνη“.

“Καταρχάς, θα ήθελα να εκφράσω πόσο σημαντικά ήταν αυτά τα 7 χρόνια στη Γιούτα. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το πω: Σημαίνουν τα πάντα για μένα“.

“Την τελευταία φορά που είχα μία τόσο δύσκολη απόφαση ήταν όταν ήμουν στο κολέγιο, τη δεύτερη μου χρονιά, αφού χάσαμε από το Ντιουκ στον τελικό του NCAA. Ήμουν στα “ραντάρ” του NBA γιατί είχα παίξει καλά τον Μάρτιο και υπήρχαν προβλέψεις ότι θα μπορούσα να είμαι στον πρώτο γύρο. Κι έτσι είχα μία απόφαση να πάρω: Να αφήσω την άνεση του Μπάτλερ και να πάω στο NBA ή να μείνω άλλον ένα χρόνο και να προσπαθήσω να τελειώσω αυτό που αρχίσαμε, να προσπαθήσω να πάρουμε το πρωτάθλημα;”

“Ήταν μία τόσο δύσκολη απόφαση. Αλλά ήξερα ότι έχω ένα άτομο με το οποίο θα μπορούσα να το συζητήσω από κάθε οπτική γωνία, που ήξερα ότι θα μου δώσει την πιο έξυπνη και ειλικρινή προοπτική: τον Μπραντ Στίβενς“.

“Ο κόουτς ήταν τόσο εξαιρετικός σε όλα. Με βοήθησε να δω τις επιλογές μου και μου έδειξε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο πλευρών και στο τέλος, όταν το χρειαζόμουν, μου έδωσε τον χώρο μου. Και μου είπε ότι η απόφαση έπρεπε να είναι δική μου και ότι θα είναι εκεί για μένα, όποια απόφαση και να πάρω. Και αποφάσισα να φύγω. Δήλωσα συμμετοχή στο Ντραφτ, με επέλεξαν και ξεκίνησα τη ζωή μου στο NBA στη Γιούτα. Πάντα, όμως, σήμαινε πολλά για μένα να ξέρω ότι σε μία τέτοια στιγμή, ακόμα και όταν οι ζωές μας βρέθηκαν σε αυτό το παράξενο σταυροδρόμι, ο κόουτς Στίβενς ήταν κάποιος στον οποίον θα μπορούσα να βασιστώ”.

“Και είναι τρελό. Γιατί 7 χρόνια μετά έπρεπε να πάρω μία ακόμα πιο δύσκολη απόφαση και ξανά ο κόουτς Στίβενς κι εγώ βρεθήκαμε πάλι μαζί σ’ ένα σταυροδρόμι. Και πάλι ήξερα ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος στον οποίον θα μπορούσα να βασιστώ περισσότερο απ’ όλους”.

“Και τώρα αποφάσισα να υπογράψω στους Μπόστον Σέλτικς“.

“Εκείνη η εκκρεμότητα που είχαμε το 2010 όταν έφυγα από το Μπάτλερ για το NBA κατ’ εμέ, τόσα χρόνια μετά, την έχουμε ακόμα”

“Κι αυτή η εκκρεμότητα είναι να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα“.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…