Κεντρική NBA Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Όντομ (vid)
NBA

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Όντομ (vid)

lamar odom

lamar odom

Μία ανάσα από το θάνατο βρέθηκε ο Λαμάρ Όντομ λόγω της κοκαΐνης, αλλά τελικά κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη του με τον χάρο. Ο Όντομ σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση μίλησε για τον εθισμό του, αλλά και για την περιπέτεια που πέρασε.

Αναλυτικά όσα είπε στο Players Tribune:

“Όταν ξύπνησα στο νοσοκομείο δεν μπορούσα να κουνηθώ ή να μιλήσω. Ήμουν παγιδευμένος μέσα στο ίδιο μου το σώμα. Ο λαιμός μου πονούσε πολύ και είχα όλα αυτά τα σωληνάκια στο στόμα μου. Πανικοβλήθηκα, προσπάθησα να τα βγάλω, αλλά δεν μπορούσα γιατί ήμουν πολύ αδύναμος.

Καθόμουν ξαπλωμένος και κοιτούσα το ταβάνι, γιατροί πήγαιναν κι έρχονταν και έλεγαν διάφορα. Η πρώην σύζυγός μου (σ.σ. Κλόι Καρντάσιαν) ήταν δίπλα μου στο δωμάτιο. Εξεπλάγην που την είδα μετά από όλα τα σκατά που της έκανα. Ο γιατρός μου είπε πως είναι θαύμα που ακόμη ζούσα. Ήμουν σοκαρισμένος. Ένιωσα αβοήθητος.

Σε εκείνο το στάδιο της ζωής μου έπαιρνα κόκα κάθε μέρα. Σχεδόν σε κάθε ελεύθερο καιρό που είχα. Δεν μπορούσα και δεν ήθελα να το ελέγξω. Σκεφτόμουν στο νοσοκομείο όσα έκανα, τα λάθη μου, όσα προσπαθούσα να κρύψω. Ήταν σαν να μου έλεγε ο Θεός ό,τι σκατά κάνεις, ηρέμησε, αλλιώς θα έρθουν και χειρότερα.

Η κόκα θα σε κάνει διαφορετικό άνθρωπο, θα σε βάλει σε καταστάσεις που θα αναρωτιέσαι πώς βρέθηκες σ’ αυτές. Μπορεί να νομίζετε πως το πρόβλημά μου με τα ναρκωτικά άρχισε πολλά χρόνια πίσω, αλλά δεν είναι έτσι. Ποτέ δεν ήθελα να δοκιμάσω τίποτα πιο δυνατό από τη μαριχουάνα. Ποτέ δεν είχα ακουμπήσει κοκαΐνη.

Το έκανα στα 24 μου, ένα καλοκαίρι στο Μαϊάμι. Το έκανα ασυναίσθητα, αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα επηρέαζε τόσο τη ζωή μου. Το έκανα όμως και άλλαξε τη ζωή μου. Όταν έπαιρνα κόκα ένιωθα καλά για ένα λεπτό, δεν αγχωνόμουν, δεν σκεφτόμουν τον πόνο ή το θάνατο και συνέχιζα να το κάνω όλο και περισσότερο, αλλά είχα τον έλεγχο.

Όλα άλλαξαν όταν πέθανε ο γιος μου στα έξι του. Θα ήταν 11 τώρα. Οι γιατροί δεν είχαν απάντηση κι εμείς έπρεπε να το δεχτούμε. Σε εκείνο το σημείο άρχισα να γίνομαι εξαρτημένος. Το μυαλό μου ήταν χαλασμένο. Όσο μεγάλωνα και η καριέρα μου πήγαινε προς το τέλος της, το πράγμα ξέφυγε. Στα 32-33 ήθελα να μαστουρώνω όλη την ώρα. Και τα πράγματα έγιναν κόλαση.

Μια από τις χειρότερες στιγμές ήταν όταν βρισκόμουν σε ένα μοτέλ και έπαιρνα κόκα με μια γυναίκα και η σύζυγός μου μπήκε μέσα. Αυτό ήταν ο πάτος για μένα. Έχω βγάλει εκατομμύρια και ήμουν σε ένα μοτέλ με μια άγνωστη.

Ο π@@@ος μου και οι κακές μου συνήθειες με οδήγησαν τόσο χαμηλά. Όταν είσαι εξαρτημένος δεν σε επηρεάζει τίποτα. Πίστευα πως δεν θα πεθάνω ποτέ. Πως δεν θα μπω σε κώμα. Πως δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, αλλά μετά ξύπνησα σε ένα κρεβάτι με σωληνάκια στο στόμα μου.

Τα παιδιά μου ήταν το μόνο που μου έδωσε δύναμη. Ο γιος μου είναι 16 και παίζει μπάσκετ, η κόρη μου 18. Όταν βγήκα από το κώμα, μου είπε πως πρέπει να ζητήσω βοήθεια, αλλιώς δεν θα μου ξαναμιλούσαν.

Έτσι πήγα σε κέντρο αποτοξίνωσης και προσπαθώ να μάθω. Τώρα είμαι καθαρός, αλλά πρόκειται για μια καθημερινή μάχη. Έχω έναν εθισμό και θα τον έχω πάντα. Ποτέ δεν φεύγει. Ακόμη και τώρα θέλω να πάρω ναρκωτικά, αλλά πλέον ξέρω πως αν το κάνω δεν θα είμαι εδώ, με τα παιδιά μου.

Έδωσα το χέρι μου στο θάνατο, αλλά δεν είναι ώρα να με κηδέψουν ακόμη. Είμαι ακόμη εδώ, με τα παιδιά μου. Πέρασα τόσα πολλά. Κάθε μέρα που ξυπνάω βλέπω τις ίδιες φωτογραφίες και μου θυμίζει πώς πρέπει να είναι η ζωή. Νιώθω ζεστά, νιώθω την ενέργεια και την αγάπη. Αυτό μου δίνει δύναμη. Σαν να παίρνω τις βιταμίνες μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…