Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η πρόταση του Γαλατσόπουλου

Η πρόταση του Γαλατσόπουλου

galatsopoulos

galatsopoulos

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος κατέθεσε πρόταση για αναδιοργάνωση του ΕΣΑΚΕ στη σημερινή Γενική Συνέλευση. Η πρόταση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ αφορά τη μείωση των ομάδων σε 12 τη νέα αγωνιστική περίοδο, η οποία έγινε αποδεχτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η πρόταση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ κ. Βαγγέλη Γαλατσόπουλου για την αναδιοργάνωση του ΕΣΑΚΕ έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης που την ενέκριναν ομόφωνα. Η πρόταση του προέδρου για τον «ΕΣΑΚΕ του 2021» προβλέπει άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις στα «θεμέλια» του ΕΣΑΚΕ και το DNA του πρωταθλήματος. Η εξωστρέφεια, το αναπτυξιακό πλαίσιο, η τεχνοκρατική αντίληψη για το παιχνίδι και η εκμετάλλευση της πανελλαδικότητας αποτελούν την φιλοσοφία των παρεμβάσεων που προτείνονται με απώτερους στόχους την εξυγίανση του διοικητικού και οικονομικού μοντέλου και την μακροπρόθεσμη επίτευξη βιωσιμότητας επενδύσεων και προϊόντος. Οι άμεσες δράσεις που προτείνονται είναι:

– Ο εκσυγχρονισμός της εσωτερικής λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ.

– Η δημιουργία νέου αγωνιστικού format και νέου αγωνιστικού προϊόντος, με την μείωση των ομάδων της Basket League σε 12, την θέσπιση πλέι άουτ, τον πρωτοποριακό προγραμματισμό αγώνων και την προώθηση νέων Ελλήνων παικτών.

-Η διαμόρφωση σύγχρονου καταστατικού λειτουργίας που θα αποτελέσει «ασπίδα» και εφαλτήριο για την ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ.

-Η συνειδητοποίηση ότι η βία αποτελεί κοινό εχθρό που «σκοτώνει» το επαγγελματικό μπάσκετ και καταστρέφει τις επενδύσεις ιδιοκτητών, χορηγών και τηλεόρασης και την αυστηροποίηση των ποινών για την καταπολέμηση της”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …