Κεντρική Ελλάδα Εθνικές H FIBA και οι τα αδέλφια Καλαϊτζάκη

H FIBA και οι τα αδέλφια Καλαϊτζάκη

giorgos panagiotis kalaitzakis

giorgos panagiotis kalaitzakis

Ο Γιώργος κι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είναι δίδυμα αδέλφια και συμμετέχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Εφήβων ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στη Σλοβακία από 29 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου. Η FIBA, λοιπόν, εστίασε σε αυτούς.

“Λατρεύω να παίζω με τον αδελφό μου. Σκεφτόμαστε το ίδιο, οπότε είναι εύκολο για εμάς να παίζουμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Τον βοηθάω και με βοηθάει”, ανέφερε ο Γιώργος και πρόσθεσε: “Σκεφτόμαστε το ίδιο και αυτό βοηθάει και την ομάδα και τους συμπαίκτες μας. Και οι δύο θέλουμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο για την ομάδα, ώστε να καταφέρει να πάρει τη νίκη. Αυτό είναι το μόνο που θέλουμε κι ευχόμαστε”.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης αγωνίζεται στον Άρη, ομάδα για την οποία έπαιξαν κι οι δύο πριν από τρία χρόνια. Γι’ αυτόν, ο αδελφός του Γιώργος λέει: “Μπορεί να παίξει καλύτερα χωρίς την μπάλα. Διαβάζει πολύ καλά την άμυνα και ξέρει πώς να κινηθεί χωρίς την μπάλα. Πιστεύω πως είμαι καλύτερος από αυτόν με την μπάλα στα χέρια”.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, τη σεζόν 2015-16, μετεγράφη στον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε με τον Δημήτρη Διαμαντίδη: “Παρακολουθούσα πολύ τον Διαμαντίδη. Τον “ανακάλυψα” όταν άρχισα να παίζω μπάσκετ και ποτέ δεν σταμάτησα να τον θαυμάζω. Ήμουν αρκετά τυχερός να βρεθώ στην ίδια ομάδα με  αυτόν. Και θαύμαζα και τον Θοδωρή Παπαλουκά, γιατί και οι δύο κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο”.

Αναφορικά με το επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης τόνισε: “Ο πρώτος μας στόχος είναι να φτάσουμε στα προημιτελικά. Νομίζω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και ακούμε τους προπονητές μας, θα πετύχουμε τον στόχο μας. Αν φτάσουμε ως εκεί όλα είναι πιθανά”.

Η Εθνική Ομάδα θα αντιμετωπίσει, αρχικά, τη Φινλανδία, τη Λιθουανία και τη Σλοβενία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…