Κεντρική Eurobasket Γιάννης: “Να φέρω μια επιτυχία σε αυτή την ομάδα”

Γιάννης: “Να φέρω μια επιτυχία σε αυτή την ομάδα”

ethniki ellados elladas giannis antetokounbo antetokoubo antetokounmpo karfwma karfoma

ethniki ellados elladas giannis antetokounbo antetokoubo antetokounmpo karfwma karfoma

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος αναχώρησε για το Καρπενήσι, όπου θα ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει του επικείμενου Ευρωμπάσκετ, το οποίο ανοίγει την αυλαία του στις 31 Αυγούστου. Η “επίσημη αγαπημένη” στοχεύει ψηλά, όπως πράττει, άλλωστε, σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, με τον σούπερ-σταρ της ομάδας, Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει βάση στην ομαδική λειτουργία και τη συγκέντρωση, προκειμένου να έρθει και η πολυπόθητη διάκριση.

“Να γίνω ένας καλός συμπαίκτης. Να γίνομαι όλο και καλύτερος συμπαίκτης θέλω. Σίγουρα υπάρχει ταλέντο. Μέρα με τη μέρα να γίνουμε ομάδα με τα παιδιά και μακάρι να έρθουν οι επιτυχίες μέσα απ’ αυτό. Ήθελα να παίξω και πέρυσι και φέτος και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Μέρα με τη μέρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Ξέρω πόσο ενθουσιασμένοι είναι και οι παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, να γινόμαστε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Δεν υπάρχει σταρ σε αυτή την ομάδα. θα παίξουμε μαζί και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό“, ήταν τα πρώτα λόγια του “Greek freak” λίγο πριν από την αποχώρηση της ομάδας.

Ακόμη, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη “χρυσή” Εθνική Νέων: “Μπράβο στα παιδιά που πήραν το χρυσό μετάλλιο. Μπράβο τους γιατί έχουν κάνει πολλές επιτυχίες η γενιά του ’97. Σίγουρα είναι παράδειγμα. Πάμε να παίξουμε για να πετύχουμε και να φέρουμε μια επιτυχία “.

Τέλος, ο Γιάννης φρόντισε να αποποιηθεί τον όρο του σούπερ-σταρ της ομάδας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι παραμένει ταπεινός και αλτρουιστής: “Θέλω να φέρω μια επιτυχία σε αυτή την ομάδα. Σαν άνθρωπος δεν σκέφτομαι το τέλος, σκέφτομαι τη διαδρομή. Θέλω να ξεκινήσω από τώρα για να γίνει το κλίμα καλύτερο, πώς θα μπούμε καλά στην προετοιμασία και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Τον Δεκέμβριο θα γίνω 23, μεγάλωσα! Μπορώ να έρθω και να πω ότι πάμε για μετάλλιο, αλλά πρέπει να βάλουμε πίεση. Ακούγεται ωραίο το να πούμε ότι θα πάμε να πάρουμε ένα μετάλλιο, αλλά θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να μην υπάρχει πίεση στα παιδιά. Σε μένα δεν υπάρχει πίεση. Δεν είμαι ο σταρ της ομάδας εγώ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…