Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Φλιώνης: “Ακόμα δεν νιώθουμε την πίεση

Φλιώνης: “Ακόμα δεν νιώθουμε την πίεση

ethniki neon u20

ethniki neon u20

Η Εθνική ομάδα αγωνίζεται αύριο (10/07, 21:00), στα Χανιά, εναντίον της Ιταλίας, στο πρώτο από τα τρία φιλικά που θα κάνει πριν ξεκινήσει η διοργάνωση του Eurobasket (1523/07), με τον Δημήτρη Φλιώνη, να τονίζει σε δηλώσεις του πως δεν υπάρχει πίεση στην “γαλανόλευκη“.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
“Είναι οι τελευταίοι αγώνες προετοιμασίας αυτοί οι τρεις με ΙταλίαΙσπανία και Ισλανδία. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο ρυθμό που βρισκόμαστε, στο ρυθμό που δουλεύουμε, να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερες στροφές. Όπως ζητούμενο είναι να επανέλθουν και οι τραυματίες σε κανονικό ρυθμό. Να βάλουμε όλη τη δουλειά που κάνουμε τόσο καιρό στις προπονήσεις στους αγώνες. Είναι τρία δυνατά παιχνίδια που θα μας βάλουν στο κλίμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μία εβδομάδα νωρίτερα ουσιαστικά.”

Για τον κόσμο, υπογράμμισε:
“Σίγουρα θέλουμε να έρθει ο κόσμος. Θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο. Πιστεύω πως θα ανταποκριθεί. Από εκεί και πέρα εξαρτάται και από εμάς, από το αν και κατά πόσο θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε στο γήπεδο και δίπλα μας με το μπάσκετ που θα παίζουμε και την απόδοσή μας.”

Για την διάκριση στον Βόλο στο Ευρωμπάσκετ του 2015, δήλωσε:
“Είναι σίγουρα πιο δύσκολο, γιατί όλοι περιμένουν πολλά από εμάς. Εμείς δεν νιώθουμε αυτή την πίεση. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Θα δούμε το Ευρωπαϊκό παιχνίδι με το παιχνίδι, γιατί απλά δεν μπορείς να κάνεις και κάτι διαφορετικό. Είναι τόσο γρήγορη η διαδοχή των αγώνων που δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να δεις τον επόμενο αντίπαλο και να προχωράς με το επόμενο βήμα.”

Aν του έλειψε η Εθνική, καθώς δεν είχε πάρει μέρος στην περσινή διοργάνωση στην Χαλκίδα, είπε:
Ναι! Μου είχε λείψει πάρα πολύ και είναι κάτι που θέλω πάρα πολύ να βρίσκομαι εδώ. Σαν να το έχω ανάγκη. Τι μου είχε λείψει περισσότερο; Θα σας πω το συναίσθημα. Απλά να είμαι εδώ. Στην Εθνική Ομάδα. Με όλους.”
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Τους πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς αγώνες έμαθε η Εθνική. Μετά την κλήρωση που πρα…