Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Εξαντλήθηκε πάνω μου η απόλυτη αυστηρότητα”

“Εξαντλήθηκε πάνω μου η απόλυτη αυστηρότητα”

Γιάννη μου το σουτάκι σου…-Γιώργος Κογκαλίδης

Γιάννη μου το σουτάκι σου…-Γιώργος Κογκαλίδης

Ο Γιάννης Αθηναίου αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον είχε τιμωρήσει με παρατεταμένη άδεια και στην ουσία ο Έλληνας γκαρντ δεν επέστρεψε ποτέ στην ομάδα. Ο Αθηναίου εξήγησε τους λόγους που τιμωρήθηκε, ενώ τόνισε ότι εξαντλήθηκε πάνω του η απόλυτη αυστηρότητα.

Για το τι συνέβη πραγματικά είπε στην εφημερίδα “Φως”: “Mετά το παιχνίδι με τον Προμηθέα ζήτησα να μιλήσω με τον κόουτς. Πήγα στο γραφείο του, όπου ήμασταν οι δυο μας και κάναμε μια συζήτηση. Του ανέφερα τον προβληματισμό μου, ο οποίος περιελάμβανε και τον τραυματισμό μου. Εκείνη την περίοδο μάλιστα δεν μπορούσα να ελέγξω και πολύ καλά το πρόβλημα, είχαν πάψει να με πιάνουν και τα χάπια που έπαιρνα για τους πόνους. Όταν έγινε η επόμενη προπόνηση μετά τον αγώνα στην Πάτρα, πήγα στο γραφείο του…”.

Για το τι ειπώθηκε ανάμεσα στους δύο άνδρες: “Από τη στιγμή που ήμασταν οι δύο μας, προτιμώ οι λεπτομέρειες της συζήτησης να παραμείνουν εκεί. Εξάλλου και ο ίδιος ο κόουτς είπε στους δημοσιογράφους ότι η κουβέντα θα μείνει εκεί”.

Για το τι τον στεναχώρησε: “Στεναχωρήθηκα γιατί ένας προβληματισμός μου και μια ιδιωτική κουβέντα με τον προπονητή μου, μετά από μιάμιση ώρα και πριν από την έναρξη της προπόνησης, ανακοινώθηκε και στην υπόλοιπη ομάδα. Με ενόχλησε που εγώ απλά ήθελα να του εκφράσω τον προβληματισμό μου για τη χρησιμοποίησή μου στο ματς με τον Προμηθέα σε συνάρτηση με τον τραυματισμό μου και καταλήξαμε να τιμωρηθώ μια και καλή στο κέντρο του γηπέδου, μπροστά σε όλη την ομάδα”.

Για το αν υπήρξε πειθαρχικό παράπτωμα που οδήγησε στην τιμωρία του όπως γράφτηκε: “Διάβασα από πολλούς δημοσιογράφους ότι υπήρξε πειθαρχικό παράπτωμα δικό μου. Αυτό με στεναχώρησε πολύ, γιατί έθιξε τη δημόσια εικόνα μου ως αθλητή και ως ανθρώπου. Δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Εγώ πάντα προσπαθούσα και προσπαθώ να προφυλάσσω τον εαυτό μου από τέτοιου είδους καταστάσεις”.

Για το πώς αντιμετώπισε όλη αυτή την φημολογία: “Έκανα να βγω από το σπίτι μου 20 μέρες, γιατί δεν ήθελα να έρθω στη δύσκολη θέση να απολογηθώ ή ακόμη και να ανοίξω την καρδιά μου σε κάποιον γνωστό μου. Προτίμησα να το κρατήσω για μένα και τους πολύ δικούς μου ανθρώπους”.

Για το γεγονός ότι σε αντίστοιχα περιστατικά με συμπαίκτες του η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική: “Νομίζω ότι σε όλες τις ομάδες υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Η διαχείριση όμως κατά κύριο λόγο περνάει από τον προπονητή. Στην περίπτωσή μου θεωρώ ότι ίσχυσε η απόλυτη αυστηρότητα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Θάνατος Ίβκοβιτς – Τεράστια απώλεια για το παγκόσμιο μπάσκετ

Ο θάνατος του «Σοφού» Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι αναμφίβολα ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός για το …