Κεντρική NBA Έτοιμοι να “δέσουν” τον Γουίγκινς οι Τίμπεργουλβς
NBA

Έτοιμοι να “δέσουν” τον Γουίγκινς οι Τίμπεργουλβς

wiggins

wiggins

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχουν “σαρώσει” στη φετινή off-season, “χτίζοντας” ένα εξαιρετικό ρόστερ και μοιάζοντας ικανοί να σηκώσουν το κεφάλι και να κοιτάξουν στα υψηλά πατώματα της Δυτικής Περιφέρειας. Η ανταλλαγή για τον Τζίμι Μπάτλερ και οι μεταγραφές των Τζεφ Τιγκ, Ταζ Γκίμπσον και Τζαμάλ Κρόφορντ έχουν πολλαπλασιάσει τη δυναμική της ομάδας, με την ανανέωση του συμβολαίου του Άντριου Γουίγκινς να παίρνει σειρά.

Συγκεκριμένα, ο Γουίγκινς εξακολουθεί να δεσμεύεται από τη Μινεσότα με το συμβόλαιο που υπέγραψε αμέσως με το που μπήκε στο NBA, το καλοκαίρι του 2014. Η συμφωνία αυτή εκπνέει του χρόνου αλλά οι “λύκοι” κανονίζουν από τώρα να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τον 22χρονο σταρ. Το extension αυτό προβλέπει απολαβές ύψους 148 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια, όπως ανέφερε ο προπονητής και πρόεδρος της ομάδας, Τομ Θίμποντο.

Η νέα αυτή συμφωνία θα ξεκινήσει να ισχύει από τη σεζόν 2018-19, με τις απολαβές του Γουίγκινς για εκείνη τη σεζόν να αγγίζουν τα 25.5 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το ESPN. Σε περίπτωση, μάλιστα, που ο παίκτης καταφέρει να συμπεριληφθεί σε μια από τις κορυφαίες πεντάδες της χρονιάς ή αν ανακηρυχθεί αμυντικός της χρονιάς, οι απολαβές θα “εκτοξευθούν” στα 30.6 εκατομμύρια!

Την περσινή σεζόν, ο Γουίγκινς είχε 23.6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά αγώνα, όντας ένας τρομερά πολυλειτουργικός και αθλητικός φόργουορντ. Με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας του, ο Γουίγκινς έχει την προοπτική να γίνει ένας από τους 10 κορυφαίους παίκτες του πλανήτη όταν φθάσει στο prime του, με τους Τίμπεργουλβς να επιθυμούν πάση θυσία την παραμονή του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…