Κεντρική NBA “Έλαμψε” ξανά το νέο αστέρι των Τζαζ! (vid)
NBA

“Έλαμψε” ξανά το νέο αστέρι των Τζαζ! (vid)

donovan mitchell jazz 1

donovan mitchell jazz 1

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ συγκέντρωσε για ακόμη μια φορά τα βλέμματα κατά τη χθεσινή, τελευταία μέρα του summer league στο Λας Βέγκας, με τα πλέι-οφ να βρίσκονται προ των πυλών. Οι Γιούτα Τζαζ τον επέλεξαν στη 13η θέση του φετινού Ντραφτ, με τον απόφοιτο του Λούιβιλ να πραγματοποιεί καταπληκτική εμφάνιση στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Μέμφις Γκρίζλις. Παρά την ήττα, ο 21χρονος γκαρντ έδωσε πληθώρα λόγων στην ομάδα του, ώστε να πιστέψει ότι πέτυχε διάνα με την επιλογή του.

Συγκεκριμένα, ο Μίτσελ σκόραρε 37 πόντους και έκανε 8 κλεψίματα (!) αλλά η προσπάθειά του ήταν πολύ μοναχική, καθώς, μονάχα ένας συμπαίκτης του (Έρικ Γκρίφιν) είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Τα ποσοστά του Μίτσελ ήταν αρκετά καλά (7/14 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 14/16 βολές), παίρνοντας εξ ολοκλήρου πάνω του το παιχνίδι. Η μηχανική του στο σουτ είναι ταχύτατη και άρτια, έχοντας πολύ γερά πατήματα και παίρνοντας την κατάλληλη ώθηση από τα πόδια όταν σηκώνεται για το σουτ. Είχε την άνεση να σκοράρει μετά από ντρίμπλα αλλά και σε συνθήκες spot-up ενώ κέρδισε πολλά φάουλ, χάρη στον δυναμικό τρόπο που έμπαινε προς το καλάθι.

Επίσης, ο Μίτσελ έδειξε ότι διαθέτει αθλητικά προσόντα υψηλού επιπέδου, καθώς μπορούσε να μένει στον αέρα για αρκετή ώρα, ώστε να νικήσει τους αντίπαλους ψηλούς. Τέλος, ισοφάρισε το ρεκόρ κλεψιμάτων στην ιστορία του summer league, χάρη στα ταχύτατα χέρια του, τα αντανακλαστικά και τις τοποθετήσεις του στις γραμμές πάσας.

Αναλυτικά τα highlights του Μίτσελ

Παρά την τρομερή “παράσταση” του Μίτσελ, οι Γκρίζλις επικράτησαν με 84-81 στην παράταση χάρη στον πρώην συμπαίκτη του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Όρεγκον, Ντίλον Μπρουκς (24 πόντοι) αλλά και στους Γουέιν Σέλντεν (17 πόντοι) και Γουέιντ Μπάλντγουιν (15 πόντοι).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…