Κεντρική Διεθνή Χωρίς Σβεντ η Ρωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019

Χωρίς Σβεντ η Ρωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019

svent

svent

Ο Αλεξέι Σβεντ δεν θα ενισχύσει τη Ρωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, αφού η Χίμκι δεν τον αφήνει να φύγει. Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής, Πάβελ Αστάκοφ, η ρωσική ομάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει στους παίκτες να συμμετάσχουν με την Εθνική.

Η FIBA όρισε αγώνες Εθνικών ομάδων σε περίοδο αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους συλλόγους, με τη Χίμκι να ξεκαθαρίσει πως δεν θα αφήσει τους παίκτες της να φύγουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πάβελ Αστάκοφ:

“Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαστε υπερήφανοι κάθε φορά που οι παίκτες μου ενσωματώνονται στις εθνικές ομάδες τους και ειδικά στην εθνική Ρωσίας.  Πλέον όμως η ηγεσία που ορίζει τις τύχες του ευρωπαϊκού μπάσκετ βρίσκεται σε διένεξη. Δεν υπάρχει συμφωνία και οι σύλλογοι πληρώνουν αυτή την κόντρα! Οι παίκτες έχουν μεγάλα συμβόλαια στις ομάδες τους, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν υποχρεώσεις απέναντι στους χορηγούς τους. Είμαι αντίθετος στο ενδεχόμενο να φύγουν οι παίκτες μου για την εθνική ομάδα ενώ υπάρχουν στο πρόγραμμα αγώνες της EuroLeague και της VTB League. Δεν είμαστε ΝΒΑ, δεν έχουμε μπροστά μας 82 αγώνες όπου ακόμα και αν κάνεις μια ήττα, δεν έγινε και τίποτα! Κάθε ματς είναι σημαντικό εδώ. Δεν μπορώ λοιπόν να το επιτρέψω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…