Κεντρική NBA Αποσύρθηκε ως “κέλτης” ο Πιρς! (pics)

Αποσύρθηκε ως “κέλτης” ο Πιρς! (pics)

paul pierce celtics

paul pierce celtics

Once a Celtic, always a Celtic! Ο Πολ Πιρς αποφάσισε να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα που υπηρέτησε πιστά επί 15 σεζόν (1998-2013), υπογράφοντας μονοήμερο συμβόλαιο με τους Μπόστον Σέλτικς, προκειμένου να αποσυρθεί ως παίκτης τους! Ο “The Truth” έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 39 ετών, αποδεικνύοντας ότι η συνείδηση και η καρδιά του βρίσκεται άνηκε, ανήκει και θα ανήκει μονίμως στην ομάδα με τα πράσινα!

Είναι τιμή για μένα που έχω την ευκαιρία να αυτοαποκαλούμαι για μία ακόμη φορά παίκτης των Μπόστον Σέλτικς. Η ομάδα και η πόλη αυτή με πήραν και με έκαναν δικό τους. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την καριέρα μου να ολοκληρώνεται αλλιώς. Θα είμαι Celtic για πάντα”, ήταν τα λόγια του Πιρς, ενός εκ των πιο εμβληματικών μονάδων στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Από την άλλη, ο συνιδιοκτήτης των Σέλτικς, Βικ Γκράουσμπεκ φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του μεγάλου άσου, τονίζοντας ότι η φανέλα με το νο.34 δεν πρόκειται να φορεθεί ξανά από άλλο παίκτη της ομάδας: “Είναι τιμή μας που ο Πολ επέλεξε να αποσυρθεί ως παίκτης των Σέλτικς. Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες, ένας νικητής εντός και εκτός παρκέ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιρς κατέχει την πρωτιά σε πάμπολλες κατηγορίες, όσον αφορά την ιστορία των Σέλτικς (εύστοχα τρίποντα, εύστοχες βολές, κλεψίματα) ενώ είναι 2ος στη λίστα των σκόρερ, πίσω μονάχα από τον Τζον Χάβλιτσεκ. Το απαράμιλλο στυλ του και οι εκατοντάδες τρόποι με τους οποίους έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι θα λείψουν ιδιαίτερα από το παιχνίδι, με τον Πιρς να αποτελεί ένα θεμελιώδες κεφάλαιο στις μεγαλειώδεις πορείες των Σέλτικς τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…