Κεντρική Απόλλων Π. Από μία κλωστή κρέμεται ο Απόλλωνας!

Από μία κλωστή κρέμεται ο Απόλλωνας!

Μία περίεργη κατάσταση επικρατεί στον Απόλλων Πάτρας, ύστερα από τη μερική κατάπτωση της εγγυητικής έπειτα από αίτηση του Θοδωρή Βαρδιάνου. Παράλληλα, οι Φίλιππος Καμίσης και Γιάννης Βερβίτας ανταλλάσσουν επιστολές και περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Aναλυτικά οι επιστολές:

Καμίσης: “Αγαπητέ Γιάννη, Είχα ζητήσει, τη διεξαγωγή διοικητικού συμβουλίου για τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης για συμπληρωματικές εκλογές. Το συμβούλιο αυτό δεν διεξήχθη λόγω απουσίας της «ομάδας» που εκπροσωπείς.

Στην πραγματικότητα αυτό αποδεικνύει το πρόβλημα που εξαρχής έθεσα: η προεδρία μου βρισκόταν σε ομηρία από τους «συνεργάτες σου». Δηλαδή σήμερα το Δ.Σ. δεν πραγματοποιήθηκε γιατί έτσι εσείς αποφασίσατε.

Την ίδια ώρα, την ώρα που απλώς θα επικύρωνε το συμβούλιο τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, προτίμησες να ασχοληθείς με μακροσκελείς ανακοινώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν σκοπεύω να απαντήσω στις ανυπόστατες κατηγορίες. Δεν έχω την πρόθεση αυτή τη στιγμή να μπω σε δημόσια αντιπαράθεση (π.χ. περί οφειλής Βαρδιάνου). Τούτη τη στιγμή προέχει η ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα.
Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, καλώ την ομάδα των συνεργατών σου που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο σε συνεδρίαση αύριο (Τρίτη 4.7.2017) και ώρα 21:00, με μοναδικό θέμα τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης, αυτό δηλαδή που εντέχνως αποφύγατε σήμερα. Δεν σου ζητώ τίποτε περισσότερο παρά μόνο να μην οδηγήσεις με την στάση σου σε περαιτέρω «ακυβερνησία».Σε περίπτωση εκ νέου απουσίας των συνεργατών σου, ο Σύλλογος οδηγείται σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, που οφείλονται όχι βέβαια στη δική μου πρωτοβουλία αλλά στο γεγονός της μαζικής παραίτησης των συνεργατών σου. Είμαι σίγουρος ότι δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο και ως εκ τούτου δεν θα απέχετε και από το αυριανό συμβούλιο.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς”.

Βερβίτας: “Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά του Απόλλωνα, έχω την υποχρέωση να γνωστοποιήσω τα ακόλουθα:

Οι εκλογές του 2016 ανέδειξαν πλειοψηφική δύναμη την ομάδα του Φίλιππου Καμίση, η οποία ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου. Εγώ εξελέγην σύμβουλος και τίμησα την θέση που μου ανατέθηκε με συνεχή παρουσία στο συμβούλιο, όπου προσπάθησα για γόνιμη συνεργασία αν και αντιμετωπίστηκα -όχι από όλους- με εχθρότητα και λοιδορίες.

Μόλις φάνηκαν τα πρώτα σημάδια των λανθασμένων επιλογών της διοίκησης Καμίση, με επαπειλούμενο τον υποβιβασμό της ομάδας μας, ξεπέρασα αμέσως κάθε διαφορά και βοήθησα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έμπρακτα στην αγωνιστική της ενίσχυση με το ποσό των 37.500 €.

Δυστυχώς αυτό δεν ήταν πλέον αρκετό λόγω της καθυστέρησης για την αποδοχή της προτεινόμενης βοήθειας μας, και η ομάδα έπεσε. Τότε φάνηκε η διοικητική αποδιοργάνωση του συλλόγου και τα οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύθηκαν σε λίγους μόλις μήνες και που η μέχρι τότε προσπάθεια για την σωτηρία της ομάδας έβαζε σε δεύτερο πλάνο.

Μετά τον υποβιβασμό, η πλευρά Καμίση -κατά πλειοψηφία- ζήτησε σχεδόν αμέσως να παραδώσει την διοίκηση, μη αντέχοντας το βάρος των προβλημάτων που είχε δημιουργήσει. Το μήνυμα μεταφέρθηκε σε εμένα από τα παλιά ιστορικά στελέχη του συλλόγου, οι οποίοι εγγυήθηκαν τον έλεγχο προσώπων και καταστάσεων, ώστε η μετάβαση στην επόμενη ημέρα και η περαιτέρω πορεία του συλλόγου να γίνουν σε πνεύμα συνεργασίας και τουλάχιστον με καλοπιστία στις σχέσεις.

Απευθύνθηκα στους συνεργάτες μου και η κοινή μας απόφαση ήταν να αποδεχθούμε την πρόκληση, προσπερνώντας αμφιβολίες και επιφυλάξεις. Ομόφωνα όμως τέθηκε ένας απαράβατος όρος από όλους μας. Καμία ανάληψη ευθύνης εάν δεν προηγείτο πλήρης καταγραφή της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, που κανείς δεν μπορούσε από την παλιά διοίκηση να παραδώσει -ως όφειλαν- σε ένα απλό χαρτί.

Συνακόλουθα λοιπόν η παρουσία των κ.κ. Καμίση και Γιαννόπουλου στην θέση ευθύνης των προέδρων του ερασιτέχνη και της ΚΑΕ ήταν εκ των ουκ άνευ, και σαν τέτοια συμφωνήθηκε και το αποδέχτηκαν και αυτό το γνωρίζουν άπαντες στον σύλλογο.

Ως αυτονόητη λοιπόν συμφωνήθηκε και η σύμπραξή τους στις απαραίτητες διαδικασίες για λογαριασμό του συλλόγου και απολύτως ξεκάθαρη η θέση μας, ότι εφόσον παραιτηθούν, την επόμενη στιγμή παραιτούμεθα και εμείς.

Δυστυχώς, φάνηκε σχεδόν αμέσως ότι οι εκ μέρους τους δεσμεύσεις ήταν ανειλικρινείς και η συνύπαρξη προβληματική με πρώτη εκδήλωσή της στην προσδιορισθείσα στις 12/6/2017 συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. που οδήγησε στην αναβολή του για τις 14/6 αφού ενδιαμέσως σε τριμερή συνάντηση των δύο πλευρών και των ιστορικών στελεχών απεδέχθη τον ρόλο που του αναλογούσε.

Από την μεριά μας όμως προχωρήσαμε με όσο το δυνατόν γρήγορα βήματα στην ανάκτηση της διοικητικής τάξης, την οργάνωση των υποδομών και του σχεδιασμού της αγωνιστικής ανάκαμψης.

Καλέσαμε για πρώτο προπονητή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, επιλογή που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την οικογένεια του συλλόγου. Αρχίσαμε επαφές με τους φίλους χορηγούς της ομάδας, πλησιάσαμε πάλι τις οικογένειες που στελέχωναν παλιά τις Ακαδημίες που φυλλορρόησαν, ανακόψαμε το τεράστιο κύμα φυγής που υπήρχε σε όλο το οικοδόμημα και ξεκινήσαμε συστηματική αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, ώστε να πάψουν να ακούγονται διάφορες γνώμες και απόψεις και να μιλήσει στην επόμενη γ.σ. η αλήθεια των αριθμών.

Και τότε ήρθε η παραίτηση Καμίση, κίνηση ξεκάθαρα προσχηματική που είχε σαν στόχο να προκαλέσει την προαναγγελθείσα παραίτησή μας, ώστε να σταματήσει βίαια ο άνεμος αναζωογόνησης που πνέει στον σύλλογο και να παραδοθεί και πάλι ο σύλλογος στα χέρια αυτών που τον οδήγησαν στην καταστροφή μέσα σε λίγους μόνο μήνες.

Προσποιούνται και νομίζουν ότι ξεχάστηκε ποιος φταίει που η ομάδα υποβιβάστηκε με ντροπιαστικό τρόπο, ποιος φταίει που καταπίπτει η εγγυητική, ποιος φταίει που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τι γίνεται στο λογιστήριο, κ.ο.κ.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να παίξουμε τέτοια παιχνίδια, το είχαμε ξεκαθαρίσει εξ αρχής προς πάσα κατεύθυνση. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που κάποιοι μεθόδευσαν ώστε να παίξουν το δικό τους παιχνίδι στην πλάτη του συλλόγου, η ευθύνη ανήκει στα παλαιά και ιστορικά στελέχη του συλλόγου που ευλόγησαν και εγγυήθηκαν την τήρηση της συμφωνίας, που μπορούσε να βγάλει τον Απόλλωνα από τη δίνη.

Σε ό,τι με αφορά δηλώνω πως ό,τι και να κάνουν, ο οικονομικός έλεγχος που ξεκίνησε θα ολοκληρωθεί, ώστε να γνωρίζει ο κάθε Απολλωνιστής τι και ποιοι έφταιξαν και ο σύλλογος κινδύνευσε και κινδυνεύει με οικονομική ασφυξία.

Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί της ομάδας που αγαπάμε, όμως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει η υποκρισία και οι τακτικισμοί ούτε εμείς να γίνουμε μέρος του προβλήματος (αγωνιστικού και οικονομικού) που δημιουργήθηκε από άλλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Απόλλων Π.

Δειτε επισης

Φαβορί ο Κουταλιανός, στα υπόψιν ο Μπρατσιάκος

Φαβορί για να αποτελέσει το διάδοχο του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Απόλλ…