Κεντρική NBA Ανοίγουν χώρο για τον Χέιγουορντ οι Σέλτικς!
NBA

Ανοίγουν χώρο για τον Χέιγουορντ οι Σέλτικς!

gordon hayward jae crowder

gordon hayward jae crowder

Οι Μπόστον Σέλτικς πέτυχαν το “colpo grosso”, αποσπώντας το πολυπόθητο “ναι” του Γκόρντον Χέιγουορντ και φθάνοντας σε συμφωνία με τον πρώην σταρ των Γιούτα Τζαζ. Με την κίνηση αυτή, η δυναμική του ρόστερ τους αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς θα εντάξουν στην ομάδα έναν εκ των κορυφαίων all-around φόργουορντ του NBA, ο οποίος ταιριάζει “γάντι” στην τακτική του κόουτς, Μπραντ Στίβενς. Μια τέτοια μεταγραφική κίνηση, όμως, δεν είναι δυνατό να γίνει εφικτή για τους “κέλτες” δίχως τις απαραίτητες θυσίες

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του Χέιγουορντ αναμένεται να είναι 4ετές, περιλαμβάνοντας max απολαβές ύψους 128 εκατομμυρίων δολαρίων! Οι Σέλτικς δεν βρίσκονται σε θέση να “απορροφήσουν” ένα τέτοιο συμβόλαιο δίχως να ξεφύγουν εντελώς από τα στενά όρια του σάλαρι καπ, κάτι που σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να στερηθούν ορισμένων εκ των κορυφαίων παικτών τους, με τον Τζέι Κράουντερ να είναι ο πρώτος υποψήφιος, όπως αναφέρει το ESPN.

Ο Κράουντερ έχει εκφράσει από πέρσι τη δυσαρέσκειά του, σχετικά με το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι Σέλτικς για τον Χέιγουορντ, με αμφότερους τους παίκτες να αγωνίζονται στην ίδια θέση, αυτή του σμολ φόργουορντ. Όπως όλα δείχνουν, ο 27χρονος θα γίνει ανταλλαγή, με το ενδεχόμενο να καταλήξει στη Γιούτα να είναι πολύ πιθανό. Ο Χέιγουορντ αναμένεται να γίνει sign-n-trade, ώστε οι Τζαζ να μην τον χάσουν δίχως αντάλλαγμα στην ελεύθερη αγορά και ο Κράουντερ θα μπορούσε να ακολουθήσει την αντίθετη διαδρομή.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό. Ειδικότερα, οι Σέλτικς οφείλουν να “ξεφορτωθούν” ορισμένα από τα συμβόλαια των Μάρκους Σμαρτ και Έιβερι Μπράντλεϊ αν επιθυμούν να μην πληρώσουν πανύψηλο φόρο πολυτελείας την επερχόμενη σεζόν. Το συμβόλαιο του Μπράντλεϊ προβλέπει απολαβές ύψους 8.8 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη σεζόν ενώ, ο Σμαρτ θα λάβει 4.5 εκατομμύρια.

Οι Σέλτικς βρίσκονται σε φάση “ξεσκαρταρίσματος” του σάλαρι καπ, με τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Κέλι Ολίνικ να αποτελεί την πρώτη αποφασιστική κίνηση. Το έργο των “κελτών” δυσκόλεψε περισσότερο όταν γνωστοποιήθηκε το ύψος του σάλαρι καπ για την ερχόμενη σεζόν, το οποίο θα είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τις προβλέψεις, κάτι που στενεύει περαιτέρω τα όρια. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε περίπτωση που οι Μπράντλεϊ και Σμαρτ διατηρηθούν στην ομάδα, σε συνδυασμό με το συμβόλαιο του Αϊζέια Τόμας, οι Σέλτικς θα πληρώσουν περί τα 150 εκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια παικτών, με τον φόρο πολυτελείας να αγγίζει τα 70 εκατομμύρια!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…