Κεντρική NBA Ανανέωσε με… λιγότερα ο Ντουράντ!
NBA

Ανανέωσε με… λιγότερα ο Ντουράντ!

kevin durant 1

kevin durant 1

Η φετινή free-agency στέφθηκε από πλήρη επιτυχία για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι διατήρησαν ανέπαφο τον βασικό κορμό τους, ανανεώνοντας τα συμβόλαια των Στεφ Κάρι, Άντρε Ιγκουοντάλα, Σον Λίβινγκστον και Ντέιβιντ Γουεστ. Απέμενε μονάχα μια κίνηση, ώστε οι Γουόριορς να είναι πάνοπλοι και του χρόνου, με τον Κέβιν Ντουράντ να έρχεται σε συμφωνία με τους “πολεμιστές”, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Ο “KDείχε υπογράψει συμβόλαιο 1+1 ετών πέρσι, με σκοπό να κάνει opt-out φέτος και να διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο, με δεδομένη την άνοδο του ορίου του σάλαρι καπ. Εν τέλει, όμως, ο 28χρονος σούπερ-σταρ αναγκάστηκε να δεχθεί μια γενναία μείωση χρημάτων, με το νέο του συμβόλαιο να κυμαίνεται στα 53 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 2 χρόνια!

Οι Γουόριορς έχουν σπαταλήσει έναν “πακτωλό” χρημάτων, προκειμένου να διατηρήσουν ανέπαφη την ομάδα, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του σάλαρι καπ, κάτι που θα τους οδηγήσει στο να πληρώσουν “τσουχτερό” φόρο πολυτελείας. Ο Ντουράντ δέχθηκε να μειωθούν οι απολαβές του, ώστε η ομάδα να μείνει ενωμένη, λαμβάνοντας περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν. Τα χρήματα, όμως, που θα μπορούσε να λάβει αν αξίωνε max συμβόλαιο θα έφθαναν τα 34.5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, Σαμ Έιμικ, οπότε γίνεται λόγος για περικοπή της τάξης των 10 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ακόμη και αν έφευγε ο Άντρε Ιγκουοντάλα από την ομάδα, κάτι που θα οδηγούσε σε αύξηση του ελεύθερου χώρου στο σάλαρι καπ, ο Ντουράντ θα ήταν ξανά πρόθυμος να δεχθεί μεγάλη μείωση στις απολαβές του, προκειμένου οι Γουόριορς να “κυνηγήσουν” την περίπτωση του Ρούντι Γκέι! Όπως και να’χει, η “αρμάδα” του Γκόλντεν Στέιτ θα παραμείνει ενωμένη για αρκετό καιρό ακόμη, σκορπίζοντας τον “πανικό” στους αντιπάλους της!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…