Κεντρική NBA Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς του NBA
NBA

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς του NBA

adam silver

adam silver

Σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα τάιμ-άουτ και τη ροή του παιχνιδιού πραγματοποίησε η διοργανώτρια αρχή του NBA, με σκοπό να βελτιωθεί ο ρυθμός του παιχνιδιού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της λίγκας, Μπάιρον Σπρούελ. Οι λιγότερες διακοπές και η λιγότερη ώρα δίχως δράση θα βελτιώσει την εμπειρία του να παρακολουθεί κανείς αγώνα NBA, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος, με τη μείωση των τάιμ-άουτ κατά μήκος του αγώνα αλλά και στα τελευταία λεπτά να ξεχωρίζουν.

Αναλυτικά οι νέοι κανονισμοί των τάιμ-άουτ.

Κάθε ομάδα θα έχει 7 τάιμ-άουτ ανά παιχνίδι, δίχως περιορισμούς σε κάθε ημίχρονο.

Όλα τα ομαδικά τάιμ-άουτ θα έχουν διάρκεια 75 δευτερολέπτων. Προηγουμένως, τα “φουλ” τάιμ-άουτ διαρκούσαν 90 δευτερόλεπτα και τα τάιμ-άουτ “20 δευτερολέπτων” διαρκούσαν 60. Πλέον, τόσο τα “φουλ” τάιμ-άουτ όσο και αυτά των “20 δευτερολέπτων” αντικαθίστανται από τα ομαδικά τάιμ-άουτ.

Και οι 4 περίοδοι θα έχουν δύο υποχρεωτικά τάιμ-άουτ, τα οποία θα λαμβάνουν χώρα μετά την πρώτη διακοπή κάτω από τα 7 λεπτά και τα 3 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου.

Τα υποχρεωτικά τάιμ-άουτ μετά το σημείο των 9 λεπτών πριν από το τέλος της 2ης και της 4ης περιόδου αντίστοιχα θα καταργηθούν.

Η κάθε ομάδα μπορεί να εισέλθει στην 4η περίοδο, έχοντας μέχρι 4 τάιμ-άουτ διαθέσιμα,.

Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα για 2 τάιμ-άουτ στα τελευταία 3 λεπτά της 4ης περιόδου και όχι 3 τάιμ-άουτ στα τελευταία 2 λεπτά.

Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα για 2 τάιμ-άουτ στην παράταση: Προηγουμένως είχαν 3.
Ακόμη, το NBA έκανε και κάποιες τροποποιήσεις σχετικά με την καθυστέρηση του παιχνιδιού (delay of game), χρεώνοντας την εκάστοτε ομάδα με την εν λόγω παράβαση αν κάποιος από τους παίκτες της κατευθυνθεί πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα από την εκτέλεση 2 ελεύθερων βολών. Επίσης, το διάλειμμα του ημιχρόνου θα έχει διάρκεια 15 λεπτών, με την ομάδα που δεν είναι έτοιμη να βγει στο παρκέ μετά το πέρας του 15λέπτου να τιμωρείται.

Τέλος, το Ανώτατο Συμβούλιο του NBA ενέκρινε τη μετακίνηση της προθεσμίας των ανταλλαγών (trade deadline) την Πέμπτη, 10 μέρες πριν από την έναρξη του All-Star Game. Έτσι, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα ρόστερ τους πριν από το διάλειμμα του All-Star Game, αποφεύγοντας τις διαταραχές που προκύπτουν από τη συμμετοχή παικτών στις νέες ομάδες τους, καθώς οι προπονήσεις και τα παιχνίδια των συγκεκριμένων παικτών θα ξεκινούν μετά το τέλος του All-Star Game.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…