Κεντρική NBA Άφησαν ελεύθερο τον Σίμονς οι Σπερς
NBA

Άφησαν ελεύθερο τον Σίμονς οι Σπερς

jonathon simmons

jonathon simmons

Ο Τζόναθον Σίμονς έχει “εκτοξεύσει” τις μετοχές του στο μπασκετικό “χρηματιστήριο”, όντας περιζήτητος την ελεύθερη αγορά. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν restricted free-agent αλλά τα “σπιρούνια” τον απελευθέρωσαν, μετατρέποντάς τον σε unrestricted free-agent, δίνοντάς του το δικαίωμα να διαπραγματευτεί ελεύθερα με οποιαδήποτε ομάδα.

Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι οι Σπερς θέλουν να τον χάσουν, καθώς επιθυμούν να επαναδιαπραγματευτούν μαζί του, ώστε να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους. Η υπόθεση αυτή, όμως, μόνο εύκολη δεν θεωρείται, διότι ο ατζέντης του έχει ενημερώσει ότι ο πελάτης του συζητά με πολλές ομάδες. Οι απολαβές του αναμένεται να “εκτοξευθούν”, καθώς έλαβε μονάχα 874.636 δολάρια την περσινή σεζόν.

Ο Σίμονς ολοκλήρωσε την περασμένη χρονιά με 6.1 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά αγώνα στην κανονική περίοδο ενώ ανέβηκε στους 10.5 πόντους ανά παιχνίδι κατά τη διάρκεια των πλέι-οφ, κυρίως χάρη στην απουσία του Κουάι Λέοναρντ στα 5 από τα 15 ματς της ομάδας στην post-season. Οι αμυντικές του αρετές και η ικανότητα να υπηρετεί πολλές θέσεις (από το “2” έως το “4”), σε συνδυασμό με τα αθλητικά του προσόντα τον καθιστούν ως έναν ταιριαστό παίκτη σχεδόν σε οποιαδήποτε ομάδα και οι Σπερς θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ώστε να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…