Κεντρική Basket League Άρης Ζάρας, μια… παλιά “καψούρα” του ΠΑΟΚ

Ζάρας, μια… παλιά “καψούρα” του ΠΑΟΚ

azaraspaok

azaraspaokΣτον ΠΑΟΚ θέλουν να “δυναμώσουν” τον ελληνικό κορμό και θεωρούν τον Θοδωρή Ζάρα εξαιρετική περίπτωση, όπως άλλωστε παραδέχονται στελέχη της ομάδας. Οταν το ebasket.gr πριν πολύ καιρό αποκάλυψε το όνομα του Ελληνα καλαθοσφαιριστή για τον “Δικέφαλο”, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως δεν θα είναι έκπληξη οι “ασπρόμαυροι” να ασχοληθούν με τον Ζάρα… Βλέπετε, πέρα από την καλή άποψη που υπάρχει στον ΠΑΟΚ για τον παίκτη, υπάρχει και ένα… ιστορικό στις επαφές των δύο πλευρών τα τελευταία χρόνια και στον “Δικέφαλο” ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής αποτελεί μια… παλιά “καψούρα”.

Εχουμε και λέμε… Το 2012 ο ΠΑΟΚ είχε στη -μεταγραφική- λίστα του τον Ζάρα, στο στρατόπεδο του καλαθοσφαιριστή επιβεβαιωνόταν τότε πως έχει μεταφερθεί από τον “Δικέφαλο” ότι υπάρχει θετική άποψη αλλά τελικά το θέμα δεν “έτρεξε”. Το 2013 πάλι είχε απασχολήσει ο Ελληνας παίκτης και είχε “ενοχληθεί” από τον ΠΑΟΚ ο ατζέντης του. Βέβαια τότε στον ΚΑΟΔ υπογραμμιζόταν πως θα συνεχίσει στους Δραμινούς ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής, όπως συνέβη τελικά. Στον ΚΑΟΔ υπέγραψε ο Ζάρας και το καλοκαίρι του 2014 αφού ανανεώθηκε το συμβόλαιό του ενώ για τους λόγους που τότε αποφάσισε να συνεχίσει για τέταρτη σεζόν στην Δράμα, εξήγησε: “Γιατί οι συνθήκες στην ομάδα είναι πολύ καλές, το περιβάλλον είναι γνώριμο και η διοίκηση φερέγγυα στις υποχρεώσεις της. Στην Δράμα νιώθω σαν το σπίτι μου. Αυτό τα λέει όλα”.

Πάμε και στο 2015… Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει πρόταση στον Ζάρα για τριετές συμβόλαιο και ο Άρης για διετές. Ο Ελληνας παίκτης επέλεξε τους “κίτρινους” και αυτό δεν έγινε απαραίτητα για το οικονομικό. Η αλήθεια είναι πως τότε ο παίκτης ένιωσε πως στον Άρη τον ήθελαν… περισσότερο. Επαιξε ρόλο, δηλαδή, ο τρόπος προσέγγισης των “κιτρίνων” και το πόσο πολύ του έδειξαν πως επιθυμούν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Για την ακρίβεια ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν εκείνος που… συνεχώς είχε επικοινωνία με τον Ζάρα εξηγώντας του τον ρόλο που θα είχε στον Άρη, η προσέγγιση από τους “κίτρινους” ήταν πιο “ζεστή” σε σχέση με αυτή του ΠΑΟΚ (από τους “ασπρόμαυρους” δεν είχαν συχνά επαφή με τον παίκτη, όπως για παράδειγμα είχε ο Πρίφτης) και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ζάρας να επιλέξει να μετακομίσει στον Άρη.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193, στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης), ο χώρος που μπορείτε να περάσετε άψογα και να δείτε το κρίσιμο ματς (19.00) της Εθνικής Γυναικών απέναντι στο Βέλγιο με στόχο την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου!

Φέτος το όνομα του επανήλθε στο προσκήνιο για τον “Δικέφαλο”. Στον Άρη έχουν φτάσει στα αυτιά τους ότι πιθανόν το επόμενο διάστημα (και αφότου τελειώσει το συμβόλαιό του τυπικά στις 30/6) ο Ζάρας να ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπαίνουν στην διαδικασία να σχολιάσουν ανεπίσημες “διαρροές” από πλευράς “Δικεφάλου”. Και είναι λογικό αυτό αφού στους “κίτρινους” έχουν να ασχοληθούν με… σοβαρότερα πράγματα την δεδομένη χρονική στιγμή.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα υπάρχει η εκτίμηση πως θα γίνουν πληρωμές, αυτό το θέμα “καίει” τους “κίτρινους” και αυτό… πρέπει να “τρέξει” άμεσα αφού εκτός των άλλων πέρα από την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των παικτών για την σεζόν που τελείωσε (ένα ζήτημα που περιμένει και ο Ζάρας που θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με το στρατόπεδο των “κιτρίνων”), είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσει ο αγωνιστικός σχεδιασμός εν όψει της νέας σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι σημαντική η εβδομάδα που “έρχεται” για τον Άρη, θα είναι σημαντική και για τον Ζάρα (αναμένει τα οφειλόμενα) αλλά και για τον ΠΑΟΚ που περιμένει τον Ελληνα παίκτη (το στρατόπεδο του οποίου το προηγούμενο διάστημα έλεγε πως υπάρχει και μια ηθική δέσμευση στον Άρη για τα δύο χρόνια συνεργασίας και ότι αν τελειώσει το θέμα της αποπληρωμής μέσα στις ημερομηνίες που είχαν καθοριστεί αρχικά, δηλαδή μέχρι τις 20 του μήνα, θα πρέπει να γίνει πρώτα μια σχετική συζήτηση με τους “κίτρινους” για το μέλλον).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…