Κεντρική Ασίστ Shadow Βασιλειάδης: “Να τελειώσουν τα αστεία και να κοπεί η πλάκα”

Βασιλειάδης: “Να τελειώσουν τα αστεία και να κοπεί η πλάκα”

giorgos vasiliadis ifipourgos athlitismou

giorgos vasiliadis ifipourgos athlitismou

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τοποθετήθηκε για τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής (04/06) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και για τα όσα ενδεχομένως να γίνουν την Πέμπτη (08/06) στον “Νίκος Γκάλης“, ύστερα από τις αναρτήσεις στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκανε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:
“Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες και μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, μας στεναχωρούν ιδιαίτερα και δεν μας ταιριάζουν σε αυτό το προφίλ του αθλήματος που έχουμε καταφέρει να έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος. Μιλάω για την επαγγελματική Λίγκα, μιλάω για το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, μιλάω για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που μας έχουν στεναχωρήσει και προβληματίσει όλους.

Κατ’ αρχάς, να γίνει σαφές ότι οι εισαγγελικές αρχές και οι αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μόλις ανακινήθηκε το τι έγινε την Κυριακή το βράδυ, αλλά και με τις δηλώσεις που ακολούθησαν και τις εξαγγελίες το κυριότερο που ακολούθησαν τα γεγονότα αυτά, σχηματίζονται ήδη δικογραφίες και για τα δυο γεγονότα και έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας ότι θα κρίνουν με ταχύτητα, διαφάνεια και με ορθή κρίση για να καταλογιστούν όσα πρέπει να καταλογιστούν.

Αλλά ότι έχουμε μπροστά μας δυο πολύ κρίσιμα παιχνίδια και επειδή τονίζω τη σημασία και του αθλήματος και την υγεία που εκπέμπει το μπάσκετ διαχρονικά χάρη στο πάθος των ανθρώπων του, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Να τελειώσουν τα αστεία και να κοπεί η πλάκα. Θα γίνουν όσες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, πέρα από τις εκτονωτικές δικές μου για να μπορέσουμε να πάμε να ευχαριστηθούμε ένα ή δυο παιχνίδια που θα τιμούν την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Αλλά από ‘κει και πέρα, να είμαστε σαφείς. Πέρα από τα εισαγγελικά, πέρα από τα δικαστικά, το Κράτος μέσω των διοικήσεων των Σταδίων παραχωρεί δημόσια περιουσία για προαγωγή του αθλητικού πνεύματος.

Αν στις επόμενες ημέρες, κατά την διάρκεια των αγώνων αυτών δεν προαχθεί το αθλητικό πνεύμα, αλλά οτιδήποτε άλλο, το Κράτος θα επαναπροσδιορίσει την χρήση των εγκαταστάσεων αυτών. Για να τελειώσει το αστείο. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις παράνοιας που ζούμε και να πάμε να ευχαριστηθούμε δυο αγώνες, δυο ωραία παιχνίδια με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που παίζουν στη χώρα μας, με δυο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Όπως στην Ευρώπη, παρά τα φαλτσοσφυρίγματα, έχουν μια σοβαρή εικόνα μέσα στο γήπεδο, αυτό θα πρέπει να γίνει και τις επόμενες μέρες. Αλλιώς, εμείς ως Πολιτεία θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν δίνουμε αρένες, δίνουμε γήπεδα, για να τελειώνει το αστείο.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…