Κεντρική Ελλάδα Βασιλακόπουλος: “Λάθος που δεν ήρθαν Γκάλης-Γιαννάκης”

Βασιλακόπουλος: “Λάθος που δεν ήρθαν Γκάλης-Γιαννάκης”

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο Arena FM με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν της Εθνικής Ελλάδος του 1987, κατακρίνοντας τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη που δεν έδωσαν το παρών. Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει τη διάρκεια και τη σταθερότητα του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο αποφέρει πολλές διακρίσεις ενώ προανήγγειλε ότι ο προπονητής της “επίσημης αγαπημένης” θα είναι Έλληνας και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βασιλακόπουλου

Για τα συναισθήματα που έμειναν από την επιτυχία του ’87:

“Ήταν τόσο έντονες οι συγκινήσεις το ’87 που δε φεύγουν ποτέ από το μυαλό. Είχαμε προετοιμαστεί, όμως, να υποδεχθούμε και να αξιοποιήσουμε τον κόσμο που ήρθε κοντά στο μπάσκετ. Θέλαμε να μπούμε στις μεγάλες δυνάμεις αλλά δεν περιμέναμε να βγούμε πρώτοι σε εκείνο το Ευρωμπάσκετ“.

Για τη διάρκεια που έχει επιδείξει το ελληνικό μπάσκετ:

“Συνεχίσαμε βέβαια με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στην ανδρών και στους εφήβους και στους παίδες. Είμαστε συνεχώς στο προσκήνιο. Υπήρχε ένα σχέδιο και ένα πλάνο, αλλά και η ενότητα η διοικητική για να κρατάει το χώρο του μπάσκετ ενωμένο. Όλο αυτό, όμως, είναι βασισμένο σε αρχές και αξίες που σήμερα δύσκολα τις βρίσκεις”.

Για την απουσία των Παναγιώτη Γιαννάκη και Νίκου Γκάλη:

“Ήταν όμορφη η χθεσινή εκδήλωση έτσι όπως θέλουμε να είμαστε ταπεινοί και λιτοί. Όσο για τη μη παρουσία Γκάλη και Γιαννάκη έδωσε μια απάντηση ο Σταυρόπουλος που με καλύπτει απόλυτα. Δε θέλω να πω κάτι άλλο. Μέσα σε μια οικογένεια αναπτύσσονται διαφωνίες αλλά έκαναν λάθος που δεν ήρθαν. Δεν υπάρχει χώρος για μικρότητες. Έπρεπε να μπουν όλα στο πλάι και να είναι όλοι εκεί στη γιορτή. Νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε πέρα από αυτά που μας χωρίζουν. Σέβομαι απόλυτα τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, που πρόσφεραν τόσα και ήταν οι κύριοι εκφραστές του θριάμβου”.

Για το θέμα του προπονητή της Εθνικής:

“Θα έχουμε σύντομα προπονητή στην Εθνική και μάλιστα Έλληνα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Oι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 14/4

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της σημερινής μέρας. Αναλυτικά: 13:0…