Κεντρική Basket League Άρης Τσαϊρέλης: “Θέλω να μείνω στον Αρη”

Τσαϊρέλης: “Θέλω να μείνω στον Αρη”

aek aris sakota tsairelis

aek aris sakota tsairelis

O Μιχάλης Τσαϊρέλης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε πως θα ήθελε να παραμείνει και την νέα σεζόν στον Άρη, ενώ ακόμα μίλησε για την σεζόν που τελείωσε, για τους τραυματισμούς των “κιτρινόμαυρων“, για την φιλοσοφία που έχει ο Δημήτρης Πρίφτης αλλά και για ποια θέση του ταιριάζει πιο πολύ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αthlenda.com”:
“Θα ήθελα να μείνω στην ομάδα. Το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό, οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους της ομάδας πολύ καλές και θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι μέλος της.”

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε:
“Ήταν κάπως περίεργη χρονιά. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, η μπασκετική εικόνα μας δεν ήταν ξεκάθαρη και πραγματοποιήσαμε άσχημο ξεκίνημα. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι νικήσαμε τα σημαντικά παιχνίδια, τα οποία έπρεπε να κερδίσουμε. Το αρνητικό είναι ότι κάναμε κάποιες ήττες που δεν μας στοίχισαν αλλά ήταν εκτός προγράμματος. Ήταν συνηθισμένο φαινόμενο μέσα στη χρονιά να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και στη συνέχεια δυο βήματα πίσω. Δεν είχαμε μια σταθερή πορεία.

Φτάσαμε στον τελικό Κυπέλλου που ήταν ένας σημαντικός στόχος για μας. Στην Ευρώπη θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και πέρα από τη φάση των “16“, στην οποία αποκλειστήκαμε από τη Βιλερμπάν. Στο πρωτάθλημα είχαμε θέσει ως στόχο την είσοδο στην τετράδα και τον πετύχαμε. Δεν ήταν αποτυχημένη η σεζόν αλλά ούτε και πλήρως πετυχημένη. Θα έβαζα πάντως θετικό πρόσημο, ξεχωρίζοντας ως καλύτερες στιγμές την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ και την παρουσία μας στον τελικό του Κυπέλλου.”

Για τους πολλούς φετινούς τραυματισμού στον Αρη:
“Αυτός ήταν ένας από τους λόγους των συνεχών μεταπτώσεων στην απόδοση μας. Ήταν παράξενο αυτό που συνέβη φέτος. Εκτός γηπέδου ήμασταν δεμένοι και δεν υπήρχαν προβλήματα μεταξύ μας. Δεν μπορέσαμε ωστόσο να “δέσουμε” ποτέ αγωνιστικά 100% από την αρχή της σεζόν.”

Για την πορεία του Αρη στα Playoffs της Stoiximan.gr Basket League:
“Όταν άρχισε η χρονιά η ομάδα απαρτιζόταν από 10 παίκτες, οι οποίοι θα έπρεπε όλοι να παίζουν 30 με 40 λεπτά, κάτι που δεν γινόταν να συμβεί. Στο τέλος της σεζόν ο χρόνος μοιραζόταν. Μείναμε οι Έλληνες μαζί με τους τρεις ξένους και προσπαθήσαμε όλοι μαζί για το κάτι παραπάνω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο χρόνος συμμετοχής. Βρήκαμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και αυτόματα βρήκαμε τα πατήματα μας αλλά και αγωνιστικό ρυθμό.

Γνωρίσαμε την ήττα από τον ΠΑΟΚ και στους δυο αγώνες της κανονικής περιόδου και θέλαμε να αποδείξουμε ότι η πραγματική μας εικόνα δεν ήταν αυτή. Θέλαμε πολύ να μπούμε στην τετράδα. Νομίζω ότι το καταφέραμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη στιγμή που έπρεπε. Αυτό μας έδωσε έξτρα αυτοπεποίθηση.”

Για τα περισσότερα τρίποντα που σούταρε τη φετινή σεζόν:
“Η φιλοσοφία του κόουτς Πρίφτη είναι ως κεντρικό άξονα να μπορούν και οι πέντε παίκτες που βρίσκονται στην πεντάδα, άσχετα με τη θέση, στην οποία αγωνίζονται να σουτάρουν από την περιφέρεια, σε μια προσπάθεια να ανοίξουν οι αντίπαλες άμυνες. Δεν είναι στη φιλοσοφία του τόσο πολύ το ποστ γκέιμ. Επειδή ήμουν παίκτης που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια στο χαμηλό ποστ έπρεπε να προσαρμοστώ σε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Στην αρχή δυσκολεύτηκα αλλά μετά σιγά-σιγά άρχισα να ανταποκρίνομαι στο στυλ με το οποίο αγωνιζόμασταν.”

Για τη θέση που θεωρεί ότι του ταιριάζει περισσότερο:
“Αισθάνομαι περισσότερο “τεσσάρι” αλλά είμαι ένα “τεσσάρι” με κινήσεις στο λόου ποστ. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…