Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τρίτη φορά 3-0 στη σειρά – Ξεπέρασε τα 1.000 ριμπάουντ ο Σίμτσακ

Τρίτη φορά 3-0 στη σειρά – Ξεπέρασε τα 1.000 ριμπάουντ ο Σίμτσακ

vasilis simtsak aek aris

vasilis simtsak aek aris

Η ΑΕΚ επικράτησε στο “Νίκος Γκάλης” του Άρη με 7160, για τον τρίτο αγώνα του μικρού τελικού της Stoiximan.gr Basket League και κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α1, ενώ ακόμα ο Βασίλης Σίμτσακ, του Άρη, ξεπέρασε τα 1.000 ριμπάουντ στην διοργάνωση.

Αναλυτικά:
“Μετά από 18 χρόνια και συνολικά 16 σειρές, ο “μικρός τελικός” του πρωταθλήματος τελείωσε με σκορ 3-0. Τη σεζόν 1998/99 ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει τον Άρη με συνολικό σκορ 3-0 και από τότε σε κάθε σειρά έκαναν από τουλάχιστον μία νίκη και οι δύο ομάδες που διεκδικούσαν την τρίτη θέση.

Ως σκορ το 3-0 έχει εμφανιστεί πλέον τρεις φορές στους μικρούς τελικούς. Την περίοδο 1995/96 με το ζευγάρι ΠανιώνιοςΠΑΟΚ και την περίοδο 1998/99 με το ζευγάρι ΠΑΟΚΆρης.

Αυτή είναι δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και δεύτερη συνολικά που η ΑΕΚ τερματίζει στην τρίτη θέση της Stoiximan.gr Basket League. Από την άλλη ο Άρης για τρίτη διαδοχική σεζόν ολοκληρώνει τέταρτος, μία θέση που έχει βρεθεί συνολικά έξι φορές στη λίγκα.

* O Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τους 2.800 πόντους στην καριέρα του. Με τους 10 που σημείωσε στο τρίτο παιχνίδι με την ΑΕΚ έφτασε τους 2.806 και ανέβηκε στην 33η θέση των κορυφαίων σκόρερ της Stoiximan.gr Basket League.

* Τις 300 προσπάθειες για δίποντο στο ελληνικό πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο Μπραντ Νιούλεϊ που πλέον μετρά 180/300.

* Τα 100 αμυντικά ριμπάουντ στη σεζόν ξεπέρασε ο Μίλαν Μιλόσεβιτς. Στο φινάλε της σεζόν έφτασε τα 104.

* Ο Βασίλης Σίμτσακ μάζεψε τρία ριμπάουντ στο “Νίκος Γκάλης” όμως το δεύτερο από αυτά ήταν ιστορικό, καθώς με εκείνο ο σέντερ του Άρη συμπλήρωσε τα 1.000 ριμπάουντ στην Stoiximan.gr Basket League. Έγινε δε ο 40ός αθλητής στην ιστορία της λίγκας που φτάνει σε τετραψήφιο αριθμό ριμπάουντ. Χρειάστηκε 264 αγώνες για να φτάσει τα 1.001.

* Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αγωνίστηκε για 349η φορά στη λίγκα και έπιασε στην 19η θέση των αθλητών με τα περισσότερα παιχνίδια, τον Νίκο Κούβελα.

* Τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε ο Σπύρος Μούρτος αποτελούν την καλύτερη φετινή του επίδοση ενώ πλησίασε και το ρεκόρ του (11) στη λίγκα.

* Τα 14 συνολικά φάουλ που έκαναν οι παίκτες του Άρη είναι η χαμηλότερη φετινή τους επίδοση στο πρωτάθλημα. Παράλληλα η ΑΕΚ είχε δεχθεί και πάλι 14 φάουλ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna για την κανονική περίοδο.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…