Κεντρική NBA Το πρώτο μεγάλο trade του καλοκαιριού είναι γεγονός!
NBA

Το πρώτο μεγάλο trade του καλοκαιριού είναι γεγονός!

dangelo russell brook lopez

dangelo russell brook lopez

Η φετινή off-season έχει ξεκινήσει πάρα πολύ δυναμικά, με πληθώρα μεγάλων ονομάτων να κάνουν την εμφάνισή τους σε φήμες και σενάρια διαφόρων ειδών. Αστέρια όπως ο Πολ Τζορτζ, ο Τζίμι Μπάτλερ και ο Κρίσταπς Πορζίνγκις αποτελούν περιζήτητοι στόχοι και οι πιθανότητες να αλλάξουν “στρατόπεδο” μοιάζουν να αυξάνονται με την πάροδο των ημερών. Παρ’όλα αυτά, όμως, η πρώτη μεγάλη ανταλλαγή για αυτό το καλοκαίρι έγινε ανάμεσα στους Μπρούκλιν Νετς και τους Λος Άντζελες Λέικερς!

Συγκεκριμένα, οι Νετς αντάλλαξαν τον κορυφαίο παίκτη τους, Μπρουκ Λόπεζ και το νο.27 του φετινού Ντραφτ, παίρνοντας πίσω τον Ντι’Άντζελο Ράσελ και τον Τιμοφέι Μοζγκόφ από τους Λος Άντζελες Λέικερς, όπως μετέδωσε πρώτος ο Άντριαν Γουοζναρόφσκι!

//platform.twitter.com/widgets.js

Με την ανταλλαγή αυτή, οι Λέικερς κατόρθωσαν να ξεφορτωθούν το τεράστιο συμβόλαιο του Μοζγκόφ (64 εκατομμύρια δολάρια για 4 χρόνια), αδειάζοντας χώρο στο σάλαρι καπ, προκειμένου να βρίσκονται άμεσα σε θέση να “απορροφήσουν” με άνεση το συμβόλαιο κάποιου μεγάλου σταρ (Πολ Τζορτζ). Για να συμβεί αυτό έπρεπε να “θυσιάσουν” τον Ράσελ, έναν εξαιρετικά ταλαντούχο πλέι-μέικερ με τρομερή εκτελεστική δεινότητα, αθλητικότητα και μέγεθος (15.6 πόντοι, 4.8 ασίστ ανά αγώνα πέρσι). Παρ’όλα αυτά, τα προβλήματα συμπεριφοράς του είχαν βάλει εδώ και πολύ καιρό σε σκέψη τους ιθύνοντες της ομάδας, με τις φήμες περί ανταλλαγής να υπάρχουν από τον Απρίλιο.

//platform.twitter.com/widgets.js

Επίσης, είναι “φως-φανάρι” πλέον ότι οι Λέικερς θα επιλέξουν τον Λόνζο Μπολ στο νο.2 του Ντραφτ με σκοπό να “γεμίσει” τη θέση του πλέι-μέικερ. Η προοπτική της ένταξης του Μπολ στην ομάδα είχε προκαλέσει περαιτέρω προβληματισμό σχετικά με την περίπτωση του Ράσελ, καθώς θεωρούνταν δύσκολο να ταιριάξουν αυτοί οι δύο παίκτες στην περιφερειακή γραμμή των Λέικερς.

//platform.twitter.com/widgets.js

Οι Λέικερς κατόρθωσαν να εντάξουν έναν παίκτη με εξαιρετικές ικανότητες και πολυδιάστατο παιχνίδι στο πρόσωπο του Λόπεζ. Στην 9η χρονιά του στο NBA, ο 28χρονος είχε 20.5 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά αγώνα, όντας ξανά ο ηγέτης των Νετς. Έχει καταπληκτικό παιχνίδι στο ποστ, παρουσίασε βελτίωση στον αμυντικό τομέα και έχει προσθέσει και τρίποντο στο ρεπερτόριό του (1.8 εύστοχα ανά αγώνα, 34.6% ποσοστό ευστοχίας). Η μεγάλη του αδυναμία είναι το ριμπάουντ αλλά η ομάδα του L.A κατόρθωσε να γεμίσει με εξαιρετικό τρόπο τη θέση του σέντερ, με έναν παίκτη που είναι “διψασμένος” για επιτυχίες και σε εξαιρετική ηλικία.

Στον αντίποδα, οι Νετς φαίνονται ως οι “χαμένοι” του συγκεκριμένου deal αλλά δεν είναι έτσι. Ο Ράσελ θα έχει την ευκαιρία να είναι το απόλυτο επίκεντρο στην ομάδα αυτή και να ανεβάσει κατακόρυφα τα στατιστικά του, όντας πλήρως ελεύθερος να ξεδιπλώσει το πολυδιάστατο ταλέντο του. Η μίξη του με τον Τζέρεμι Λιν στην περιφέρεια αναμένεται να έχει ενδιαφέρον και η motion επίθεση του κόουτς, Κένι Άτκινσον αναμένεται να του ταιριάξει “γάντι”.

//platform.twitter.com/widgets.js

Επίσης, οι Νετς κατάφεραν, επιτέλους να βρουν ομάδα για να ανταλλάξουν τον Λόπεζ, ο οποίος αποχώρησε μετά από 9 συναπτά χρόνια. Μπορεί η αγωνιστική του αξία να ήταν σταθερά υψηλή αλλά δεν είχε κανένα νόημα να παραμένει στην ομάδα, η οποία όφειλε να γυρίσει πλήρως σελίδα. Τέλος, μπορεί να “φορτώθηκαν” το τεράστιο συμβόλαιο του Μοζγκόφ αλλά οι Νετς διαθέτουν τεράστιο χώρο στο σάλαρι καπ, οπότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί τροχοπέδη στα μελλοντικά σχέδιά τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…