Κεντρική NBA Το ισχυρό, αντιρατσιστικό μήνυμα του ΛεΜπρόν (vid)
NBA

Το ισχυρό, αντιρατσιστικό μήνυμα του ΛεΜπρόν (vid)

lebron james cavs pacers dunk

lebron james cavs pacers dunk

Βανδαλισμό υπέστη το σπίτι του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Λος Άντζελες το πρωί της Τετάρτης, με τους δράστες να γράφουν ρατσιστικά μηνύματα στην πύλη της οικίας του 32χρονου στο Μπρέντγουντ. Το έγκλημα μίσους βρίσκεται ήδη υπό παρακολούθηση από τις αστυνομικές αρχές του L.A, με τον Τζέιμς να βρίσκει την αφορμή, ώστε να μιλήσει ανοικτά στους δημοσιογράφους περί ρατσισμού και διακρίσεων.

“Όσα λεφτά και να βγάζεις, όσο διάσημος και να είσαι, όσος κόσμος και να σε θαυμάζει, είναι δύσκολο να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ“, τόνισε ο σούπερ-σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, δίχως να “μασάει” τα λόγια του και όντας πρόθυμος να αγγίξει αυτό το ευαίσθητο θέμα: “Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα σαν κοινωνία αλλά και σαν Αφροαμερικανοί, ώστε να νιώσουμε ίσοι στις ΗΠΑ“.

Ο ΛεΜπρόν, μάλιστα, επέλεξε να κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα αυτό, κάτι που άλλωστε έχει πράξει και στο παρελθόν: “Ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν από ένα εκ των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων, η κουβέντα περί ρατσισμού επανέρχεται. Ο ρατσισμός θα είναι για πάντα ένα κομμάτι του πλανήτη, ένα κομμάτι των ΗΠΑ. Το μίσος στη χώρα αυτή, ειδικά για έναν Αφροαμερικανό είναι καθημερινό. Παρότι καλύπτεται τις περισσότερες φορές, καθώς οι άνθρωποι κρύβουν το πρόσωπό τους και λένε πράγματα για σένα αλλά όταν σε βλέπουν χαμογελούν, είναι ζωντανό κάθε μέρα. Ακόμα σκέφτομαι τη μητέρα του Έμετ Τιλ (του 14χρονου που δολοφονήθηκε βάναυσα το 1955). Ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα. Ο λόγος που άφησε ανοικτό το φέρετρό του ήταν για να δείξει στον κόσμο τι πέρασε ο γιος της επειδή ήταν μαύρος στις ΗΠΑ“.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…