Κεντρική NBA Στον “θρόνο” του πρωταθλητή οι Γουόριορς! (vids)

Στον “θρόνο” του πρωταθλητή οι Γουόριορς! (vids)

kevin durant 1

 

kevin durant 1

Είναι η κορυφαία ομάδα του πλανήτη και πλέον κατέχει αυτόν τον τίτλο και επίσημα! Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι πρωταθλητές NBA για τη σεζόν 2016-17, καθώς επικράτησαν με 129-120 των Κλίβελαντ Καβαλίερς και κατέκτησαν τη σειρά των Τελικών με 4-1, παίρνοντας εκδίκηση με εμφατικό τρόπο για το περσινό “στραπάτσο”! Είναι το 2ο πρωτάθλημα των “dubs” τα τελευταία 3 χρόνια και το 5ο της ιστορίας τους, με τον Κέβιν Ντουράντ να κάνει “σεφτέ” στους τίτλους και να “λάμπει” στο παρκέ της Oracle Arena!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο “KD” ήταν απολαυστικός στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της καριέρας του με 39 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σουτάροντας με 70% στα σουτ εντός πεδιάς (14/20)! Δημιουργούσε το δικό του σουτ, ευστόχησε σε προσπάθειες πολύ υψηλής δυσκολίας ενώ κατάφερνε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι, όντας ξανά ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου!

Ο Στεφ Κάρι ολοκλήρωσε το ματς με μια αξιοζήλευτη στατιστική γραμμή, έχοντας 34 πόντους (8/11 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 12/15 βολές), 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο 28χρονος σούπερ-σταρ συνέθεσε ένα δίδυμο με τον Ντουράντ, το οποίο φάνταζε αδύνατο να αναχαιτιστεί, με τον Κάρι να ξεφορτώνεται γρήγορα την μπάλα κάθε φορά που δεχόταν νταμπλ-τιμ, να μπαίνει με συνέπεια στη ρακέτα και να κερδίζει φάουλ σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Ο Άντρε Ιγκουοντάλα ετοίμαζε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση για τον τελευταίο αγώνα, με τον “Iggy” να ολοκληρώνει το ματς με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7/7 δίποντα, κυρίως χάρη στον τρόπο που κινούνταν χωρίς την μπάλα αλλά και στο παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε τη συνηθισμένη all-around δουλειά του (10 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 τάπες) ενώ οι Πάτρικ ΜακΚό και Σον Λίβινγκστον έδωσαν καίριες βοήθειες στον χρόνο που αγωνίστηκαν. Οι πρωταθλητές είχαν συνολικά 14/38 τρίποντα, έκαναν μονάχα 5 λάθη στο 2ο ημίχρονο, μοίρασαν 27 ασίστ σε 43 εύστοχα σουτ και πήγαν με συνέπεια στη γραμμή του φάουλ ενώ μάζεψαν 13 επιθετικά ριμπάουντ και βρήκαν παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο μέσω των λαθών των αντιπάλων.

Στον αντίποδα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έδωσε “μάχη” μέχρι τα τελευταία λεπτά, προκειμένου να διατηρήσει στη ζωή την ομάδα του. Ο “βασιλιάς” πέτυχε 41 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ σε 46 λεπτά συμμετοχής (!), παρά το γεγονός ότι η κούρασή του ήταν εμφανής από το πρώτο ημίχρονο. Ο Τζέιμς ορμούσε αδυσώπητα προς το καλάθι, εκτελούσε, πάσαρε σε όποιον παίκτη κινούταν χωρίς την μπάλα και μάρκαρε πολλαπλούς παίκτες αλλά δεν κατάφερε να εμποδίσει τον 5ο αποκλεισμό στην καριέρα του σε Τελικούς.

Ο Κάιρι Έρβινγκ ήταν ξανά άξιος συμπαραστάτης του, με 26 πόντους και 6 ασίστ, όντας μια ξεχωριστή πηγή σκοραρίσματος χάρη στον τρομερό χειρισμό της μπάλας και την εκτελεστική του δεινότητα. Στην τελευταία περίοδο, όμως, σίγησε, μένοντας άποντος και έτσι δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος του στις clutch συνθήκες. Ο Τζέι Αρ Σμιθ “πυροβολούσε” ασταμάτητα, με 25 πόντους και 7/8 τρίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων μπήκαν σε καίρια σημεία ενώ ο Τρίσταν Τόμπσον έκανε step-up στην απόδοσή του με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, όντας πολύ πιο επιθετικογενής.

Οι Καβς πήραν μονάχα 7 πόντους από τον πάγκο, υπέπεσαν σε 14 λάθη και εξαντλήθηκαν από την κούραση στα τελευταία λεπτά, με το καταπληκτικό ποσοστό ευστοχίας τους (53.4%) να πηγαίνει στράφι. Ακόμη, πλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή να κάνουν συνεχή νταμπλ-τιμ στον Κάρι, με αποτέλεσμα να γυρίζει η μπάλα και οι Γουόριορς να βρίσκουν συνθήκες 4-εναντίον-3, παράγοντας πολλές ασίστ και πετυχαίνοντας καλάθια μέσα από τη ρακέτα.

Η 1η περίοδος έληξε με σκορ 37-33 υπέρ των Γουόριορς, με τον ρυθμό να είναι ήδη ταχύτατος και με τα φάουλ και τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Η 2η περίοδος ήταν το σημείο-κλειδί, καθώς, παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα των Καβς, οι οποίοι άφηναν αμαρκάριστα τα σουτ των Ιγκουοντάλα και Γκριν, οι Γουόριορς πάτησαν “γκάζι” και ξέφυγαν ακόμη και με 17 πόντους (69-52) με το σερί να φθάνει στο 21-2! Οι πόντοι στον αιφνιδιασμό αυξήθηκαν, ο Κάρι μπήκε άμεσα στον ρυθμό του αγώνα και οι Καβς έκαναν μονίμως λάθη στα αμυντικά rotation, με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 71-60.

Η 3η περίοδος συνοδεύτηκε και αυτή από πολύ σκορ και θέαμα, με τους Γουόριορς να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα αλλά οι Καβς παρέμεναν σταθερά στη διεκδίκηση του ματς. Οι Γουόριορς στηρίχθηκαν στα πικ-εν-ρολ του Κάρι ενώ ο Τζέιμς φάνηκε να ανακτά την ενέργεια που του έλειπε στη 2η περίοδο. Ο Ντουράντ παρέμενε ασταμάτητος, όπως άλλωστε και ο Έρβινγκ και το τρίτο δωδεκάλεπτο έληξε με σκορ 98-93 και όλοι περίμεναν μια συναρπαστική τελευταία περίοδο.

Το Γκόλντεν Στέιτ απείχε 12 λεπτά μακριά από το πρωτάθλημα και δεν άφησε τα “φαντάσματα” του 2016 και του 3-1 να το καταβάλλουν. Ο Ντουράντ γύρισε τον διακόπτη, σκοράροντας με όποιον τρόπο ήθελε και η διαφορά σταθεροποιήθηκε σε διψήφιο αριθμό πόντων από ένα σημείο και μετά, με το κοινό να παραληρεί και με τους Γουόριορς να ολοκληρώνουν με υπέροχο τρόπο το καταπληκτικό φετινό τους “ταξίδι”!

//platform.twitter.com/widgets.js

https://www.youtube.com/watch?v=_DDEjM6Wyjo

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…