Κεντρική NBA Στο “κυνήγι” του Χέιγουορντ οι Χιτ
NBA

Στο “κυνήγι” του Χέιγουορντ οι Χιτ

gordon hayward chris paul

gordon hayward chris paul

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ είναι ελεύθερος να έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί, προκειμένου να αποφασίσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο σταρ των Γιούτα Τζαζ έχει ακόμη έναν χρόνο στο συμβόλαιό του αλλά ο ίδιος έχει την ιδιότητα να διαλέξει αν θα παραμείνει στους “μορμόνους” (player option). Η καταπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε πέρσι (21.9 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ ανά αγώνα) αλλά και η ομαδική ευημερία των Τζαζ (5οι στη Δύση, πρόκριση στον 2ο γύρο των πλέι-οφ) εκτόξευσαν τις μετοχές του, με αποτέλεσμα να είναι περιζήτητος και με τους Μαϊάμι Χιτ να μπαίνουν ενεργά στο παιχνίδι της διεκδίκησής του.

Ειδικότερα, οι Χιτ θα είναι η πρώτη ομάδα, με την οποία θα συναντηθεί ο Χέιγουορντ, κάτι που θα συμβεί το Σάββατο. Στη συνέχεια, ο 27χρονος θα συζητήσει με τους ιθύνοντες της ομάδας του και για το τέλος θα μείνουν οι Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι είναι πιο “διψασμένοι” από ποτέ, προκειμένου να εντάξουν κάποιον free-agent μεγάλης κλάσης στο ρόστερ τους.

Ο Χέιγουορντ είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ και να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε στυλ επίθεσης, είτε κοντά, είτε μακριά από την μπάλα. Είναι ένας πολύ καλός αθλητής, εξαιρετικός σουτέρ (39.8% από το τρίποντο πέρσι) και ανταποκρίνεται άψογα στα κρίσιμα σημεία. Τα χαρακτηριστικά του τον καθιστούν ως μια μονάδα που μπορεί να “κολλήσει” με θαυμαστό τρόπο σε οποιαδήποτε ομάδα και μένει να φανεί αν είναι πρόθυμος να απαρνηθεί τον ρόλο του ηγέτη στη Γιούτα, όπου βρίσκεται τις τελευταίες 7 σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…