Κεντρική NBA Στα ύψη τα νούμερα τηλεθέασης των Τελικών
NBA

Στα ύψη τα νούμερα τηλεθέασης των Τελικών

kevin durant

kevin durant

Πολύς κόσμος δυσανασχετεί με το γεγονός ότι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φετινών πλέι-οφ, φθάνοντας με άνεση στους Τελικούς. Άλλοι αγανακτούν με το γεγονός ότι οι “πολεμιστές” κυριαρχούν με τόση μανία έναντι των αντιπάλων τους, έχοντας μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Οι πάντες θα ήθελαν την ύπαρξη περισσότερων contenders και “σφετεριστών” του θρόνου. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι δυναστείες και οι απόλυτα κυρίαρχες ομάδες είναι τα στοιχεία που συντελούν περισσότερο στην αύξηση του ενδιαφέροντος (Λέικερς-Σέλτικς στα 80s, Μπουλς του Τζόρνταν κτλ), με το γεγονός αυτό να επιβεβαιώνεται και φέτος.

Πιο αναλυτικά, τα νούμερα τηλεθέασης των φετινών Τελικών είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί εδώ και 19 χρόνια, από τότε δηλαδή που οι Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν κοντράρονταν με τους Γιούτα Τζαζ του Καρλ Μαλόουν και του Τζον Στόκτον. Ο μέσος όρος των θεατών στους δύο πρώτους φετινούς Τελικούς άγγιξε τα 19.6 εκατομμύρια άτομα, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του NBA, η οποία δανείστηκε τα στοιχεία αυτά από την εταιρεία Nielsen. Η αύξηση σε σχέση με τους περσινούς Τελικούς ανέρχεται στο 5% (18.5 εκατομμύρια άτομα πέρσι) και όλα αυτά ενώ μιλάμε για ένα ζευγάρι παιχνιδιών, το οποίο δεν ήταν καν ανταγωνιστικό ως προς το τελικό αποτέλεσμα!

Σχετικά με τον 2ο αγώνα της σειράς, τον παρακολούθησαν 20.1 εκατομμύρια θεατές κατά μέσο όρο, με την τηλεθέαση να αυξάνεται κατά 13% σε σχέση με πέρσι! Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ σε 2ο παιχνίδι Τελικού επετεύχθη το 1998, με 23.1 εκατομμύρια άτομα κατά μέσο όρο να παρακολουθούν τον Τζόρνταν να πετυχαίνει 37 πόντους και να χαρίζει τη νίκη στο Σικάγο μέσα στη Γιούτα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…