Κεντρική Γ' Εθνική Σκέψεις για τοπικό

Σκέψεις για τοπικό

ergotelis

ergotelis

Ο πιο επιτυχημένος κύκλος στην ιστορία του μπασκετικού Εργοτέλη έκλεισε, η ομάδα υποβιβάστηκε από την Β΄Εθνική και όλοι πλέον οι “κιτρινόμαυροι” φίλοι της ασχολούνται με το τι μέλει γενέσθαι με το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας.

Το μέλλον (που διαγράφεται ζοφερό) το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις προθέσεις του προέδρου της Επιτροπής μπάσκετ Βαγγέλη Γιαννουλάκη, του (μοναδικού) ανθρώπου που έχει στα χέρια του τις τύχες του Εργοτέλη.

Ο Βαγγέλης Γιαννουλάκης που όπως μας είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Μακρακης “είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας , έχει άποψη και αντίληψη για το μπασκετ που την πέρασε σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα”, σκέφτεται έντονα την αποχώρησή του από το τμήμα μπ;aσκετ, εφόσον κρίνει πως δεν υπάρχουν πλέον λύσεις για το μέλλον της ομάδας, τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα.

Οφείλουμε ιστορικά να αναφέρουμε ότι επί προεδρίας Γιαννουλάκη, έχοντας στο τιμόνι τον Γιώργο Μακρακη, ο Εργοτέλης, βρέθηκε και παγιώθηκε σε Εθνικές κατηγορίες, “γράφοντας” τις πιο “χρυσές σελίδες” στην ιστορία του, παίζοντας ανταγωνιστικό, ψυχωμένο μπάσκετ, που αναγνωρίστηκε στο σύνολο σχεδόν των ομάδων που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα ο Εργοτέλης ήταν η μοναδική κρητική ομάδα ως τώρα που πήρε, στήριξε και ανέδειξε Κρητικούς αθλητές, βγάζοντας τους από την αφάνεια.

Τέτοια παραδείγματα ήταν οι Καρακωσταντάκης, Σταράκης, Κριθινάκης, Γρύλλος, Χαλκιαδάκης, Κομψέλλης, Κωτούλας και άλλοι που ήταν στα..αζήτητα και στον Εργοτέλη ανέδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Επίσης έδωσε την δυνατότητα σε αθλητές που η καριέρα τους είχε πάρει την “κατιούσα”, να πραγματοποιήσουν το Come back και να κάνουν το παραπάνω βήμα, όπως ο Καραλής (έγινε ο ηγέτης της ομάδας), Πετράκης, Τσερκιτζόγλου.

Ωστόσο όλα αυτά για να γίνουν, απαιτούσαν κόπο και θυσίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν “αιμορραγίες” σε όλα τα επίπεδα.

Ο ίδιος ο πρόεδρος ,κάποιοι χορηγοί και ο σύλλογος (σε ένα μικρο κομμάτι), στήριξαν αυτή τη προσπάθεια, η οποία όμως όπως αποδείχθηκε δεν έφτανε.

Υπάρχει σκέψη να αφήσει η ομάδα τις Εθνικές κατηγορίες και να επιστρέψει στο τοπικό. Το γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ετοιμάζεται ένα νέο ξεκίνημα και πως ο άνθρωπος που έχει στα χέρια του τις τύχες της την ομάδα ο Β.Γιαννουλάκης, τελικά θα παραμείνει σε αυτή, η όχι.

Η απόφαση αυτή θα έχει δύο αφετηρίες. Αρχικά, η ανάγκη να επενδύσει για μία ακόμη χρονιά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να είναι ο Εργοτέλης ανταγωνιστικός για να παραμείνει στις Εθνικές κατηγορίες και δεύτερον, με τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει να διεκδικήσει την επιστροφή του, στις Εθνικές κατηγορίες από το τοπικό.

Την απόφασή του μάλιστα την έχει δημοσιοποιήσει σε ανθρώπους από το στενό του περιβάλλον και είχε ξεκινήσει διερευνητική συζήτηση με υποψήφιους επενδυτές. Το ζήτημα είναι οι συζητήσεις αυτές να ξεφύγουν από το ακαδημαϊκό επίπεδο και να γίνουν περισσότερο ουσιαστικές.

Ο ίδιος ο Γιαννουλάκης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και θέλει πρώτα να ξεκουραστεί και να καθαρίσει το μυαλό του μερικές ημέρες ώστε να δει ποιο είναι το καλύτερο και για τον εαυτό του

Θα πρέπει όμως ο συγκεκριμένος να ξεκαθαρίσει αν πραγματικά θέλει και μπορεί να την κρατήσει και αν ναι τότε να προχωρήσει στον προγραμματισμό της νέα περιόδου άμεσα, γιατί έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Μαρτινέγκο θα συγκληθεί Γ.Σ. για τον καθορισμό της πορείας του τμήματος την νέα χρονιά , οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και η παρουσία όλων απαραίτητη, για να μπορέσει η ομάδα πραγματοποιήσει restart.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

“Η Επιτροπή μπάσκετ του Γ.Σ. Εργοτέλης προσκαλεί τα μέλη του συλλόγου και όλους τους φίλους του τμήματος σε ανοικτή συζήτηση-συνέλευση την προσεχή Τετάρτη 14/06/2017 και ώρα 19:00 στα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο Μαρτινέγκο.

Θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικός και οικονομικός απολογισμός της χρονιάς και θα συζητηθούν όλα τα ανοικτά θέματα για τον καθορισμό της πορείας του τμήματος για την ερχόμενη χρονιά.

Η παρουσία όσων ενδιαφέρονται και η κατάθεση δημιουργικών απόψεων μαζί με τη διάθεση για ενεργό συμμετοχή θα αποτελούσε την καλύτερη βάση για την επιτυχή συνέχιση της προσπάθειας του τμήματος μπάσκετ”.

Πηγή: kritikobasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (4ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Στην κορυφή οι Τιτάνες. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. Την 1η θέση στο…