Κεντρική NBA Ρούκι της χρονιάς ο Μπρόγκντον! (vids)
NBA

Ρούκι της χρονιάς ο Μπρόγκντον! (vids)

malcolm brogdon

malcolm brogdon

Η πορεία του στην παρθενική του χρονιά στο NBA ήταν ανέλπιστη και ποιοτική. Αγωνιζόταν με ωριμότητα και προσήλωση που δεν συνάδουν με το νεαρό της ηλικίας του. Ήταν άκρως αποδοτικός σε όσες περιπτώσεις κλήθηκε να πάρει χρίσμα βασικού παίκτη. Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανακηρύχθηκε Ρούκι της Χρονιάς, με τους Μιλγουόκι Μπακς να αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι από την επιλογή τους!

Ο Μπρόγκντον έγινε ο 2ος παίκτης των “ελαφιών” που φεύγει από τα NBA Awards με βραβείο στα χέρια του, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε ήδη κάνει την αρχή, καθώς ανακηρύχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς. Ο Μπρόγκντον ολοκλήρωσε τη σεζόν με 10.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ ανά αγώνα, εκτελώντας με 40.4% στα σουτ 3 πόντων και με 86.5% στις βολές. Έγινε, μάλιστα, ο 2ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που ανακηρύσσεται “Ρούκι της Χρονιάς” μετά τον μυθικό, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ!

Την απονομή του βραβείου έκανε ο μεγάλος, Γκραντ Χιλ, με τον Μπρόγκντον να γίνεται ο μοναδικός παίκτης που κατακτά το εν λόγω βραβείο, δίχως να έχει επιλεχθεί στον 1ο γύρο του Ντραφτ!

Ο Μπρόγκτον κατάφερε να υπερισχύσει των αντιπάλων του στην ψηφοφορία, αν και το κοινό του NBA έχει ήδη εκφράσει τις έντονες διαφωνίες του. Ειδικότερα, ο πλέι-μέικερ του Μιλγουόκι τερμάτισε με 414 βαθμούς (64 ψήφοι 1ης θέσης) έναντι 266 του Ντάριο Σάριτς και 177 του Τζοέλ Εμπίιντ. Ο τελευταίος είναι δεδομένα ο κορυφαίος παίκτης, έχοντας τα φόντα να εξελιχθεί σε παίκτη-ορόσημο του πρωταθλήματος αλλά αγωνίστηκε μονάχα σε 31 ματς. Από την άλλη, ο Σάριτς τα πήγε περίφημα (12.8 πόντοι, 6.3 ριμπάουντ ανά αγώνα) αλλά η ομαδική επιτυχία των Μπακς στάθηκε ως καθοριστικός παράγοντας της νίκης του “The President”!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…