Κεντρική NBA Πρώτος ο Φουλτζ, πλούσιο ταλέντο στην πρώτη 10άδα του Ντραφτ

Πρώτος ο Φουλτζ, πλούσιο ταλέντο στην πρώτη 10άδα του Ντραφτ

markelle fultz lonzo ball josh jackson

markelle fultz lonzo ball josh jackson

Αυτό που όλοι περίμεναν πήρε σάρκα και οστά στη μεγάλη βραδιά του Ντραφτ, με τον Μαρκέλ Φουλτζ να επιλέγεται στην κορυφή του Ντραφτ από τους Φιλαδέλφια 76ερς, οι οποίοι είχαν κερδίσει το πικ μέσω ανταλλαγής από τους Μπόστον Σέλτικς. Ο πρώην σταρ του Γουάσινγκτον Στέιτ αναμένεται να καλύψει επάξια τη θέση του πλέι-μέικερ στην υπερταλαντούχα ομάδα των Σίξερς, δίχως να έχει καμία χτυπητή αδυναμία στο παιχνίδι του και με την εκτελεστική του δεινότητα να ξεχωρίζει.

Ο Λόνζο Μπολ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη 2η θέση, με τη συνθήκη αυτή να επαληθεύεται, καθώς οι Λος Άντζελες Λέικερς εμπιστεύτηκαν τελικά τον καταπληκτικό πλέι-μέικερ του UCLA. Το μέγεθος, η ταχύτητα, το σουτ και οι πάσες του ξεχωρίζουν στο παιχνίδι του, με τους “λιμνανθρώπους” να ελπίζουν πως βρήκαν τον νέο, μεγάλο πόιντ-γκαρντ της ομάδας τους, παρά τη “σκιά” του πατέρα του, η οποία πλανάται συνεχώς από πάνω τους.

Στο νο.3, οι Μπόστον Σέλτικς επέλεξαν τον Τζέισον Τέιτουμ από το Ντιουκ, έναν all-around σμολ φόργουορντ που μπορεί να κάνει πάρα πολλές δουλειές στο γήπεδο, ειδικά στον επιθετικό τομέα. Η αλήθεια είναι ότι θα γινόταν “μάχη” για το ποιος εκ των Τέιτουμ και Τζος Τζάκσον θα συμπληρώσει την 4άδα του Ντραφτ αλλά ο 19χρονος πήρε τελικά το “χρίσμα”.

Ο Τζάκσον “έπεσε” τελικά στο νο.4, με τους Φοίνιξ Σανς να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αθλητικό “3άρι” με τρομερό άνοιγμα χεριών, έχοντας την περιφερειακή άμυνα ως εξειδίκευση. Επιθετικά είναι λίγο “ωμός” αλλά η απόδοσή του βελτιωνόταν με την πάροδο της περσινής σεζόν, ανεβάζοντας και τα ποσοστά του στα σουτ. Πρόκειται για ένα ατόφιο “διαμάντι”, το οποίο έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε σταρ.

Την πεντάδα έκλεισε ο Ντι’Άαρον Φοξ, με τον πλέι-μέικερ του Κεντάκι να πέφτει στα χέρια των Σακραμεντο Κινγκς, εκεί όπου θα έχει τον χώρο και τον χρόνο να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του! Πρόκειται για έναν ταχυδυναμικό πόιντ-γκαρντ, θυμίζοντας αρκετά τον Τζον Γουολ στο στυλ. Μπορεί το σουτ του να χρειάζεται πολύ δουλειά αλλά ο Φοξ είναι αναμφισβήτητα φτιαγμένος από “NBA-material“!

Στην 6η θέση, οι Ορλάντο Μάτζικ επέλεξαν τον Τζόναθαν Άιζακ, έναν φόργουορντ ύψους 2.11 με εξαιρετικά σωματικά προσόντα, ο οποίος βελτιώνεται σταθερά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού ενώ, αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο στην άμυνα.

Στην 7η θέση επιλέχθηκε ο Λόρι Μάρκανεν, ο πρώτος Φινλανδός στην ιστορία που είδε το όνομά του στο ταμπλό των Ντραφτ! Ο Μάρκανεν θα αγωνιστεί στο Σικάγο, καθώς συμπεριλήφθηκε στα ανταλλάγματα των Μινεσότα Τίμεπργουλβς, προκειμένου να έρθει ο Τζίμι Μπάτλερ στην ομάδα των “λύκων”. Πρόκειται για ένα κλασικό stretch 4άρι, παρουσιάζοντας έναν σπάνιο συνδυασμό ύψους και εκτελεστικής δεινότητας. Ακόμη, μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ, θυμίζοντας ελαφρώς τον Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Το νέο μεγάλο ταλέντο του γαλλικού μπάσκετ, Φρανκ Ντιλικινά ήταν ο δεύτερος διεθνής παίκτης που επιλέχθηκε στο χθεσινό Ντραφτ, με τους Νιου Γιορκ Νικς να τον προτιμούν στο νο.8. Ο παίκτης της Στρασμπούρ αγωνίζεται στη θέση του πλέι-μέικερ με μεγάλη επιτυχία, με το ύψος και το άνοιγμα των χεριών του να ξεχωρίζει ενώ μπορεί να βάλει με συνέπεια την μπάλα στο καλάθι.

Στο νο.9, οι Ντάλας Μάβερικς επέλεξαν τον Ντένις Σμιθ Τζ., έναν πλέι-μέικερ με απίθανο επιτόπιο άλμα και τρομερή εκτελεστική δεινότητα. Πρόκειται ίσως για τον πιο θεαματικό παίκτη του φετινού Ντραφτ και αν ο κόουτς, Ρικ Κάρλαιλ κατορθώσει να τον κουμαντάρει, θα κάνει πολύ αποτελεσματική δουλειά στην ομάδα.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Ζακ Κόλινς, ο οποίος ανταλλάχθηκε στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς μέσω των Σακραμέντο Κινγκς. Πρόκειται για τον μοναδικό καθαρόαιμο σέντερ που βρέθηκε στην πρώτη 10άδα, με το παιχνίδι του, όμως, να είναι αρκετά αντισυμβατικό για το σουλούπι του, καθώς έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι από μέση και μακρινή απόσταση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…