Κεντρική NBA Πρωτοφανής ατυχία για νεαρό ταλέντο του φετινού Ντραφτ
NBA

Πρωτοφανής ατυχία για νεαρό ταλέντο του φετινού Ντραφτ

jonathan jeanne

jonathan jeanne

Ο Τζόναθαν Τζαν παρουσιαζόταν ως ένα εξαιρετικό ταλέντο στο φετινό Ντραφτ, με τον 19χρονο να διαθέτει ένα πολύ ελκυστικό πακέτο ικανοτήτων. Πρόκειται για έναν πανύψηλο σέντερ ύψους 2.18, με άνοιγμα χεριών που αγγίζει το 2.26 και με τρομερή αθλητικότητα στο παιχνίδι του ενώ μπορεί να εκτελέσει και από μακρινή απόσταση. Το όνομά του επρόκειτο να ακουστεί στις τελευταίες θέσεις του πρώτου γύρου του Ντραφτ. Δυστυχώς για τον ίδιο, όμως, το “νήμα” της καριέρας του ενδέχεται να κοπεί πάρα πολύ νωρίς…

Συγκεκριμένα, ο νεαρός Γάλλος πάσχει από το Σύνδρομο Marfan. Πρόκειται για μια σπάνια διαταραχή του συνδετικού ιστού που επηρεάζει διάφορα όργανα του σώματος όπως την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τα μάτια, τα οστά και τους πνεύμονες. Ο Τζαν είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία τον Μάιο στο πλαίσιο του Draft Combine, με τους γιατρούς να υποδεικνύουν πως πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις. Ο άτυχος παίκτης παρέλαβε τα αρνητικά αποτελέσματα χθες και αυτά έγιναν γνωστά στα μίντια μέσω του ατζέντη του, όπως αναφέρει το CBS Sports.

Βάσει των δεδομένων αυτών, ο Τζαν δεν βρίσκεται σε θέση να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο, με το όνομά του να αποσύρεται από το Ντραφτ και με το ενδεχόμενο επιστροφής του στα παρκέ να είναι πολύ μικρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πανομοιότυπο συμβάν είχε συμβεί και το 2014 με τον σέντερ του Μπέιλορ, Αϊζέια Όστιν, ο οποίος έπασχε επίσης από το σύνδρομο Marfan αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην ενεργό δράση φέτος, αγωνιζόμενος στη Σερβία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…