Κεντρική NBA Πρόθυμος να πάρει λιγότερα από όσα δικαιούται ο Ντουράντ!
NBA

Πρόθυμος να πάρει λιγότερα από όσα δικαιούται ο Ντουράντ!

kevin durant steph curry draymond green

kevin durant steph curry draymond green

Ο Κέβιν Ντουράντ φαίνεται πρόθυμος να παραμείνει στο Γκόλντεν Στέιτ και μετά το τέλος της φετινής σεζόν, συμβάλλοντας, μάλιστα και στη διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας! Συγκεκριμένα, ο “KD” είναι θετικός στο να μην λάβει max συμβόλαιο το επερχόμενο καλοκαίρι, ώστε οι Γουόριορς να έχουν την ευκαιρία να ανανεώσουν με ευκολία τους παίκτες που απαρτίζουν τον βασικό κορμό τους, όπως αναφέρουν πηγές του ESPN.

Ο Ντουράντ έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να μείνει στο Γκόλντεν Στέιτ για πολλά χρόνια και είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα, ώστε η ομάδα του να βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος για αρκετές σεζόν ακόμη.

Πιο αναλυτικά, ο Ντουράντ θα περιμένει τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη, προκειμένου να λάβει τις υψηλότερες δυνατές απολαβές που μπορεί. Βάσει της απόφασής του να μην υπογράψει max συμβόλαιο, οι απολαβές του σούπερ-σταρ των Γουόριορς για του χρόνου θα κυμαίνονται στα 32 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να διαθέσει η ομάδα χωρίς να αναγκαστεί να αφήσει τους Άντρε Ιγκουοντάλα και Σον Λίβινγκστον να αποχωρήσουν. Η επιθυμία της ομάδας είναι να μείνουν όλοι οι παίκτες-κλειδιά και ο Ντουράντ επιθυμεί να συμβάλλει στην ευημερία της ομάδας του Όκλαντ.

Ο παίκτης θα λάβει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα, σε σχέση με τα χρήματα που είναι σε θέση να διεκδικήσει και έτσι, οι Γουόριορς δεν θα χρειαστούν να αδειάσουν χώρο στο σάλαρι καπ για να ανανεώσουν και τον Στεφ Κάρι. Το συμβόλαιο του Κάρι ολοκληρώνεται φέτος και αναμένεται να ανανεώσει, με απολαβές ύψους 205 εκατομμυρίων για 5 χρόνια, βάσει της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας (CBA) που θα ξεκινήσει να “τρέχει” από το καλοκαίρι. Σε αυτήν προβλέπεται ότι η ομάδα μπορεί να ορίσει έναν παίκτη τη χρονιά (Designated player) με συμβόλαιο που θα δεσμεύει το 35% του σάλαρι καπ, το όριο του οποίου θα σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς θα φθάσει στα 101 εκατομμύρια από τη νέα σεζόν!

Το πιθανότερο σενάριο για τον Ντουράντ είναι να υπογράψει συμβόλαιο 1+1 έτους και να λάβει αργότερα το supermax συμβόλαιο, το οποίο θα κυμανθεί στα 217 εκατομμύρια δολάρια για 5 χρόνια! Εν ολίγοις, ο “KD” προτιμά να περιμένει για να πληρωθεί αδρά, ώστε οι Γουόριορς να ανανεώσουν με άμεση τον Κάρι και να διατηρήσουν τους Λίβινγκστον και Ιγκουοντάλα στο έμψυχο δυναμικό τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…