Κεντρική NBA Πάνω από Τζόρνταν και Μάτζικ ο “μανιακός” ρέκορντμαν, ΛεΜπρόν!
NBA

Πάνω από Τζόρνταν και Μάτζικ ο “μανιακός” ρέκορντμαν, ΛεΜπρόν!

lebron james finals 2017

lebron james finals 2017

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αγωνίστηκε για 44η φορά σε αγώνα Τελικών χθες εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, με τον “βασιλιά” να πετυχαίνει 31 πόντους, να κατεβάζει 10 ριμπάουντ και να μοιράζει 10 ασίστ, κυριαρχώντας ξανά πάνω στο παρκέ και βοηθώντας τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να μειώσουν τη σειρά σε 3-1. Ο “βασιλιάς” ήταν ξανά απολαυστικός και συνέχισε να αναδύεται σε πολλές ιστορικές λίστες, αφήνοντας πίσω του ορισμένους από τους μεγαλύτερους “μύθους” του NBA!

Πιο αναλυτικά, ο ηγέτης του Κλίβελαντ ανέβηκε στην 3η θέση όλων των εποχών, όσον αφορά τους πόντους σε αγώνες Τελικών, ξεπερνώντας τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν! Πλέον, μόνο οι Τζέρι Γουεστ (1.679 πόντοι) και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (1.317 πόντοι) βρίσκονται από πάνω του, με τον ΛεΜπρόν να βάζει πλώρη για την κορυφή!

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο ΛεΜπρόν, όμως, αποφάσισε να ξεπεράσει τον “MJ” σε ακόμη μία κατηγορία. Πρόκειται για εκείνη των εύστοχων ελευθέρων βολών σε αγώνες πλέι-οφ, με τον Τζέιμς να ανεβαίνει στην απόλυτη κορυφή, πάνω από τον μύθο των Σικάγο Μπουλς, χάρη στις 6/10 που είχε χθες.

//platform.twitter.com/widgets.js

Όσον αφορά τα τριπλ-νταμπλ, ο Τζέιμς σημείωσε το 9ο στην καριέρα του σε αγώνες Τελικών, ξεπερνώντας τον Μάτζικ Τζόνσον! Η σπουδαιότητα της επίδοσης αυτής φανερώνεται και από το γεγονός ότι ουδείς άλλος παίκτης πλην των Μάτζικ και ΛεΜπρόν δεν έχει πετύχει πάνω από 2 τριπλ-νταμπλ σε ματς Τελικών. Επίσης, ο Τζέιμς σκόραρε το 3ο τριπλ-νταμπλ του σε close-out παιχνίδι Τελικών, δηλαδή σε ματς που η έκβασή του μπορεί να βάλει τέλος στην εκάστοτε σειρά. Κανείς άλλος παίκτης τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει πετύχει κάτι τέτοιο ούτε μία φορά!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Τέλος, ο ΛεΜπρόν ξεπέρασε τον Έλτζιν Μπέιλορ στη λίστα με τα περισσότερα εύστοχα σουτ στην ιστορία των Τελικών, ανεβαίνοντας στην 4η θέση ενώ ισοφάρισε τον Σακίλ Ο΄Νιλ στην 7η θέση, όσον αφορά τις περισσότερες συμμετοχές σε παιχνίδια πλέι-οφ. Απλά ακαταμάχητος!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…