Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-58

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-58

spanoulis pappas olympiakos panathinaikos

spanoulis pappas olympiakos panathinaikos

Ισοφάριση και ΣΕΦ…
Ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική τρίτη περίοδο και παίζοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη συγκέντρωση, επικράτησε εντός έδρας του Ολυμπιακού με 71-58 στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Stoiximan.gr Basket League κι έκανε το 2-2.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2016-17 θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ την προσεχή Κυριακή (11/6), με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και τους “πράσινους” να έχουν τη ψυχολογία στα ύψη, μετά την άνετη νίκη τους στο “Νίκος Γκάλης”.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μέτρησε 14 πόντους και 4 ασίστ, με τον Γιάννη Μπουρούση (12π., 3ριμπ.) και τον Κρις Σίνγκλετον (14π. 9ριμπ.) να τον ακολουθούν σε απόδοση. Από τους ηττημένους, διασώθηκε ο Γκριν με 20 πόντους. Τόσο ο Βασίλης Σπανούλης (3π., 5ασ.) όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης (6π.) έμειναν σε ρηχά νερά.

Ο Τσάβι Πασκουάλ παρέταξε την ομάδα του με μία ψηλή πεντάδα, θέλοντας να προστατεύσει το ζωγραφιστό και να κερδίσει τη μάχη των αιθέρων. Ο Κένι Γκάμπριελ ξεκίνησε στο “3”, ο Σίνγκλετον στο “4” και ο Τζέιμς Γκιστ στο “5”. Να σημειωθεί ότι στο αρχικό σχήμα δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας παίκτης, μιας και οι Μάικ Τζέιμς και Τζέιμς Φελντέιν συμπλήρωσαν την πεντάδα. Ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε στη θέση του Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν αμφίβολος μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Οι “πράσινοι” τα πήγαν περίφημα στο πίσω μέρος του παρκέ, όχι όμως και στο μπροστά, μιας και αδυνατούσε να “ξεκλειδώσει” την “ερυθρόλευκη” άμυνα. Μετά από τέσσερα λεπτά, το σκορ ήταν 4-3, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν μόνο με βολές. Η είσοδος των Καλάθη, Παππά, Ρίβερς και Μπουρούση βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα του “τριφυλλιού”, την ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” απειλούσαν μόνο με τον Πάτρικ Γιανγκ. Με έξι σερί πόντους του Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 15-11, με τον Καλάθη να ευστοχεί σε τρίποντο και να γράφει το 18-11 του πρώτου δεκαλέπτου.

Με σερί 6-0 (τρίποντο Παπανικολάου, τρεις βολές Σπανούλη), ο Ολυμπιακός πλησιάσει στον πόντο (18-17) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι δύο ομάδες απελευθερώθηκαν στην επίθεση κι άρχισαν να βρίσκουν σκορ (21-20 με τρίποντα από Ρίβερς με τον Γκριν), με τον Παναθηναϊκό να τρέχει σερί 5-0 και ξεφεύγει με 26-20 στο 14′, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Καλάθη. Με το σκορ στο 30-26, οι “πράσινοι” έτρεξαν νέο σερί 5-0 και ξέφυγαν με 35-26 στο 18′, ενώ η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (39-28) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Ολυμπιακός είχε 12 λάθη.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ και κατάφερε να “καθαρίσει” από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ο Ολυμπιακός σκόραρε μόλις 10 πόντους (πέντε με βολές) στην τρίτη περίοδο, ενώ έκανε και 8 λάθη, φτάνοντας τα 20 (!) συνολικά στο παιχνίδι.

Με το σκορ στο 39-30, οι “πράσινοι” έτρεξαν σερί 6-0, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 15 πόντους (45-30). Σίνγκλετον, Γκιστ και Γκάμπριελ συνέχισαν να φορτώνουν με πόντους το “ερυθρόλευκο” καλάθι, με τη διαφορά να φτάνει στους 18 πόντους (52-34 στο 28′). Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Μπουρούσης, ο οποίος έκανε πάρτι στο ζωγραφιστό, γράφοντας με 4 σερί πόντους το 56-37. Με τρίποντο, ο Σίνγκλετον έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (59-38), με τον Έρικ Γκριν να διαμορφώνει με μία βολή το 59-39 του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κρατάει στον πάγκο μέχρι το τέλος του αγώνα τόσο τον Βασίλη Σπανούλη όσο και τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει ουσιαστικά απειλητικός, με τους Πειραιώτες να μην καταφέρνουν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 12 πόντους (67-55).

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 59-39, 71-58.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 20 (3), Μπιρτς 5, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 3, Τολιόπουλος, Σπανούλης 3, Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…