Κεντρική NBA Όταν ο Γκριν προσκάλεσε τον Ντουράντ στους Γουόριορς
NBA

Όταν ο Γκριν προσκάλεσε τον Ντουράντ στους Γουόριορς

kevin durant draymond green 1

kevin durant draymond green 1

Ήταν 20 Ιουνίου του 2016. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είχαν πέσει “θύματα” της κορυφαίας και πιο αναπάντεχης ανατροπής στην ιστορία των Τελικών, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να επικρατούν στο Game 7 με 93-89 και να στέφονται πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το σοκ ήταν τεράστιο στις τάξεις των “πολεμιστών”, μιας ομάδας που φάνταζε ανίκητη στην κανονική περίοδο και όλα τα σημάδια έδειχναν ότι το repeat βρίσκεται προ των πυλών. Όταν, όμως, τα φώτα στην Oracle Arena έσβησαν και τα φλας των προβολέων απομακρύνθηκαν, το μεγάλο σχέδιο είχε ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά…

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε κάνει το παιχνίδι της ζωής του στο Game 7, με 32 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Επρόκειτο για μια μεγαλειώδη “παράσταση” αλλά δεν είχε καμιά σημασία. Οι Γουόριορς υπέστησαν ένα πρωτοφανές κάζο, με τον Γκριν να υπόσχεται στον εαυτό του ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Προτού αποχωρήσει οριστικά από το γήπεδο εκείνη τη βραδιά φρόντισε να κάνει τα λόγια του πράξη.

Συγκεκριμένα, ο Γκριν τηλεφώνησε στον τζένεραλ μάνατζερ και “αρχιτέκτονα” της ομάδας, Μπομπ Μάιερς προκειμένου να του πει να βάλει τα δυνατά του, ώστε να κερδίσει την υπογραφή του Κέβιν Ντουράντ! Δεν περιορίστηκε, όμως, μόνο εκεί, καθώς στη συνέχεια τηλεφώνησε στον ίδιο τον Ντουράντ, ώστε να τον πείσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους!

Όπως αποδείχθηκε, εκείνα τα τηλεφωνήματα του Γκριν άλλαξαν τον ρου και την ιστορία της φετινής σεζόν. Η παραπάνω ιστορία, την οποία διηγήθηκε ο Γκριν στον δημοσιογράφο του ESPN, Ζακ Λόου, αποτέλεσε την απαρχή μιας blockbuster κίνησης και της δημιουργίας μιας ανίκητης υπερδύναμης. Οι Γουόριορς, πλέον βρίσκονται μόλις 48 λεπτά μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίχως να έχουν ηττηθεί στα πλέι-οφ, προηγούμενοι με 3-0 επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς, της ομάδας δηλαδή που τους υποχρέωσε να πατήσουν το “κουμπί” του πανικού πέρσι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…