Κεντρική Basket League “Όπως πάντα, πρωταγωνιστές οι οπαδοί στο ελληνικό πρωτάθλημα”

“Όπως πάντα, πρωταγωνιστές οι οπαδοί στο ελληνικό πρωτάθλημα”

aggelopouloi giannakopoulos sef

aggelopouloi giannakopoulos sef

Είναι μία από τις πολλές φορές που το “αιώνιο” ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, καταλήγει σε… σίριαλ. Το ειδησιογραφικό πρακτορείο “Yahoo” θέλησε να… ενημερώσει τους αναγνώστες του σχετικά με τον τελικό της Stoiximan.gr Basket League, με τίτλο: “Η Ελληνική Λίγκα, όπως πάντα, είχε πρωταγωνιστές τους οπαδούς που πετούσαν φωτοβολίδες στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας”.

Αναλυτικά η συνέχεια του κειμένου:
“Σε αυτό που εξελίσσεται σε παράδοση που δεν μοιάζει με καμία άλλη, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός συναντήθηκαν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, γεγονός που μπορούσε να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ο τελευταίος αγώνας ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς να πετούν φωτοβολίδες στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας.

Δυο λεπτά πριν το τέλος του κρισιμότερου αγώνα μιας σειράς best-of-five, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 66-49 απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν οι οπαδοί του δεύτερου άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Ετσι άναψε μια φωτιά, η οποία οδήγησε στην εκκένωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Η εικόνα με τους παίκτες να συνεχίζουν την προσπάθειά τους την ώρα που εκρήξεις υπήρχαν γύρω τους, είναι εξωπραγματική.

Οι αθλητές οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για 25 λεπτά, πριν επιστρέψουν για να συνεχιστεί ο αγώνας μπροστά σε άδειες κερκίδες. Έπαιξαν τα τελευταία δυο λεπτά για να πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη με 66-51.

Η ιστορία κρατά εδώ και πολλά χρόνια. Δυο δεκαετίες πριν η Chicago Tribune εξήγησε τι συμβαίνει με τις φωτοβολίδες στα γήπεδα, με παιδιά να φτύνουν τους αθλητές, με το κοινό να πετά κέρματα και κλειδιά στο παρκέ, υπήρξε μέχρι και μαχαιριά που προκάλεσε αναβολή αγώνα. ‘Ενας προπονητής περιέγραψε τη στιγμή που οπαδοί ξερίζωσαν τις τουαλέτες και τις πέταξαν στο γήπεδο.

Σας έχουμε μια ιδέα: Ίσως πρέπει να απαγορεύσετε στον κόσμο να μπαίνει στα γήπεδά σας με φωτοβολίδες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…