Κεντρική Eurobasket Όλα τα δεδομένα γύρω από την Εθνική Ισπανίας

Όλα τα δεδομένα γύρω από την Εθνική Ισπανίας

spain national basketball team 1

spain national basketball team 1

Η Εθνική Ισπανίας είναι η απόλυτη “βασίλισσα” των Ευρωμπάσκετ της σύγχρονης εποχής, έχοντας κατακτήσει 3 χρυσά μετάλλια στις τελευταίες 4 διοργανώσεις. Αν κρίνει κανείς από το ρόστερ των “φούριας ρόχας”, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, τότε γίνεται ευκόλως κατανοητό ότι η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο στοχεύει στο repeat, με ονόματα υψηλής ποιότητας να κοσμούν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ειδικότερα, η Ισπανία θα εμφανιστεί σχεδόν πάνοπλη στο τουρνουά καθώς θα έχει στη διάθεσή της 8 NBAers, όπως αναφέρει η MARCA. Πρόκειται για τους αδερφούς Γκασόλ (Πάου και Μαρκ), τους αδερφούς Ερνανγκόμεζ (Γουίλι και Χουάνχο), τον Ρίκι Ρούμπιο, τον Νίκολα Μίροτιτς, τον Άλεξ Αμπρίνες και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ!

Ακόμη, την αποστολή θα πλαισιώσει ο σούπερ-σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Γιουλ, ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο, ο Πάου Ρίμπας (παρά τα μόνιμα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε φέτος), ο Ιλιμάν Ντιοπ, ο Αλμπέρτο Ντίαζ, ο Χουαν Σάστρε, ο Πιερ Οριόλα αλλά και ο Χουαν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής Ισπανίας, ξεπερνώντας τον Έπι!

Οι μεγάλοι απόντες δεν είναι άλλοι από τους Ρούντι Φερνάντεζ και Φελίπε Ρέγιες, με τον πρώτο να τονίζει ότι πρέπει να ανακάμψει μετά από μια χρονιά γεμάτη προβλήματα ενώ ο δεύτερος ανέφερε ότι θα ξεκουραστεί έπειτα από μια “πολύ απαιτητική σεζόν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…