Κεντρική NBA Όλα τα δεδομένα γύρω από την απόφαση του Πολ Τζορτζ

Όλα τα δεδομένα γύρω από την απόφαση του Πολ Τζορτζ

paul george indiana pacers

paul george indiana pacers

Ο Πολ Τζορτζ έθεσε “βόμβα” στα θεμέλια των Ιντιάνα Πέισερς, με τον ηγέτη της ομάδας να ενημερώνει πως σχεδιάζει να αποχωρήσει από αυτήν όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2018. Εξέφρασε, μάλιστα την προτίμησή του στους Λος Άντζελες Λέικερς, όσον αφορά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, κάτι που αιωρούνταν ως φήμη εδώ και πολύ καιρό. Η Ιντιάνα, προφανώς, δεν θέλει να τον χάσει στην ελεύθερη αγορά δίχως να πάρει τίποτα πίσω ως αντάλλαγμα αλλά οι Λέικερς δεν δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμοι να θυσιάσουν κάποιο από τα νεαρά ταλέντα τους, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του ESPN, Ραμόνα Σέλμπερν.

Παρότι το όνομα και η αξία του Τζορτζ έχει μεγάλη βαρύτητα, οι “λιμνάνθρωποι” βρίσκονται σε φάση ανοικοδόμησης και δεν θα ήθελαν να ανταλλάξουν στην Ιντιάνα κάποιο από τα βασικά στελέχη τους (Ράσελ, Ραντλ, Κλάρκσον, Νανς, Ίνγκραμ). Με δεδομένη αυτή τη συνθήκη, οι Πέισερς έχουν συζητήσει και με άλλες ομάδες για κάποια ενδεχόμενη ανταλλαγή, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά τους και να λάβουν ως αντάλλαγμα κάποιον παίκτη αξίας και ορισμένες επιλογές σε μελλοντικά Ντραφτ. Την προκειμένη στιγμή, όμως, βρίσκονται σε αδιέξοδο, διότι οι υπόλοιπες ομάδες γνωρίζουν πλέον την ξεκάθαρη προτίμηση του Τζορτζ προς τους Λέικερς και θεωρούν άσκοπο να εμπλακούν μαζί του.

Ο Τζορτζ φρόντισε να είναι ευθύς και ξεκάθαρος στις προθέσεις του από τώρα διαμέσου του ατζέντη του, Άαρον Μιντζ, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο των Πέισερς, Κέβιν Πρίτσαρντ ώστε η ομάδα να προετοιμάσει από νωρίς τα πλάνα της και να αποφευχθεί η σύγχυση σχετικά με τα “θέλω” του παίκτη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Άντριαν Γουοζναρόφσκι.

Η μεγάλη ευκαιρία για τους Πέισερς χάθηκε με την ολοκλήρωση της σεζόν, καθώς ο Τζορτζ δεν κατάφερε να ψηφιστεί ανάμεσα στις 3 καλύτερες πεντάδες του NBA, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να τον ορίσουν ως “Designated Player” και να του προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή επέκταση συμβολαίου. Συγκεκριμένα, ο “PG-13” θα μπορούσε να πάρει το λεγόμενο “Designated Player Veteran Exception”, το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας και να υπογράψει συμβόλαιο 207 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια, το οποίο δεν θα μπορούσε να βρει αλλού. Πλέον, όμως, το ανώτατο συμβόλαιο που μπορεί να λάβει από την Ιντιάνα κυμαίνεται στα 177 εκατομμύρια δολάρια για 5 χρόνια. Σε ό,τι αφορά τους Λέικερς, οι “λιμνάνθρωποι” θα είναι σε θέση να δώσουν τουλάχιστον 130 εκατομμύρια δολάρια για συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας όταν θα λήξει η τρέχουσα συμφωνία του με τους Πέισερς, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Yahoo.

Σε περίπτωση που αποχωρήσει από την ομάδα του, οι Πέισερς μπαίνουν άμεσα σε φάση ανοικοδόμησης (rebuilding), με τον κύκλο της ομάδας που έφθασε εις διπλούν στους Τελικούς της Ανατολής και κυμάνθηκε σταθερά στα υψηλά πατώματα της Ανατολής να κλείνει οριστικά. Από την άλλη, ο 27χρονος φόργουορντ μπορεί να γίνει ο πρώτος πραγματικός σταρ στο ρόστερ των Λέικερς, αποτελώντας το επίκεντρο, γύρω από τον οποίο θα αναπτυχθούν όλα τα νεαρά ταλέντα της ομάδας του Λουκ Γουόλτον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…