Κεντρική Γυναίκες “Ο Γκάλης είναι ο λόγος που έπαιξα μπάσκετ”

“Ο Γκάλης είναι ο λόγος που έπαιξα μπάσκετ”

evina maltsi ethniki omada ellada tourkia

evina maltsi ethniki omada ellada tourkia

Η Εβίνα Μάλτση είναι η κορυφαία Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια και αυτό οφείλεται εν μέρει στον Νίκο Γκάλη. Η αρχηγός της Εθνικής Ομάδα Γυναικών τόνισε σε συνέντευξη ότι ο Γκάλης είναι ο λόγος, που η ίδια ασχολήθηκε με το μπάσκετ και όχι με κάτι άλλο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον Arena FM:

Για το αν είναι το κεντρικό πρόσωπο του Eurobasket: “Δεν είμαι εγώ το πρόσωπο του Ευρωμπάσκετ. Ό,τι γίνεται, γίνεται από όλο το σύνολο. Το ότι βγήκα στην καλύτερη πεντάδα, είναι αποτέλεσμα που ήρθε μέσα από τη ομάδα. Η ομάδα με ανέδειξε και αυτή η διάκριση ανήκει σε όλη την ομάδα”.

Για το αν το περίμενε: “Δεν το περιμέναμε, ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας. Δεν το πιστεύαμε. Γι΄αυτό λέγαμε τι κάναμε… Η μεγαλύτερη διάκριση ήταν ως τώρα η 5η θέση. Είπαμε τώρα πάμε εκεί να περάσουμε καλά, να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Πιστέψαμε μέρα με τη μέρα περισσότερο στους εαυτούς μας”.

Για την ομάδα: “Η ομάδα δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά. Παίζουμε πολλά χρόνια, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, έχουμε έναν κορμό και είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια. Αυτό είναι πολύ βασικό και βγάζουμε ελληνικό χαρακτήρα, παλεύουμε μέχρι τέλους και κοιτάμε τους πάντες στα μάτια”.

Για το μέλλον της στην Εθνική: “Στη FΙΒΑ, αφού επέστρεψα μετά από απουσία ετών, όλοι θεωρούσαν ότι στα 39 είναι η τελευταία μου συμμετοχή. Ακόμα κι εγώ ίσως να το πίστευα. Το εισιτήριο για το παγκόσμιο, τροφοδοτεί τη δίψα μου για μια ακόμη συμμετοχή. Θέλω να έχω την υγεία μου να έχω την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και σε εκείνη τη διοργάνωση”.

Για το ενδιαφέρον του κοινού: “Ενημερωθήκαμε για την τεράστια τηλεθέαση. Ένα άθλημα προβάλλεται μέσα από τις επιτυχίες. Για να τραβήξουμε την προσοχή των αρμοδίων, των νέων παιδιών, έπρεπε να φέρουμε επιτυχίες. Χαρήκαμε τόσο για τα νέα παιδιά που φέραμε κοντά στο μπάσκετ. Τα παιδιά βέβαια πρέπει από μόνα τους να επιλέγουν το άθλημα που τους ταιριάζει”.

Για το προσωνύμιο «θηλυκός Γκάλης»: “Ο Γκάλης είναι ο λόγος που εγώ έπαιξα και μπήκα σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Είχαμε τρελαθεί τότε. Ήθελε τόσο να παίξω μπάσκετ. Πιο σημαντικό από ένα μετάλλιο είναι να γεμίσουμε τα γήπεδα με νέα παιδάκια που θα θέλουν να παίξουν μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…