Κεντρική NBA Νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Νοβίτσκι και Μάβερικς
NBA

Νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Νοβίτσκι και Μάβερικς

dirk nowitzki leonard parker

dirk nowitzki leonard parker

Οι Ντάλας Μάβερικς προέρχονται από μια κάκιστη σεζόν, στην οποία κατάφεραν να πετύχουν μόλις 33 νίκες, μένοντας μακριά από το “πάρτι” των πλέι-οφ. Ήταν η χειρότερη σεζόν της ομάδας στα 17 χρόνια προεδρίας του Μάρκ Κιούμπαν και η φορά που έμειναν εκτός πλέι-οφ τα τελευταία 5 χρόνια, παρά το γεγονός ότι από το 2002 έως το 2012 σημείωναν ανελλιπώς πάνω από 50 νίκες. Ακόμη, δεν έχουν κερδίσει καμία σειρά πλέι-οφ τα τελευταία 6 χρόνια! Παρ’όλα αυτά, η βασική προτεραιότητα της ομάδας παραμένει ο Ντιρκ Νοβίτσκι, με τον μεγάλο Γερμανό να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα της καρδιάς του.

Ο Νοβίτσκι αναμενόταν να εισπράξει 25 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν, βάσει του συμβολαίου που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2016. Οι Μάβερικς, όμως, αποφάσισαν να επαναδιαπραγματευτούν με τον 39χρονο θρύλο, με τις δύο πλευρές να είναι έτοιμες, ώστε να συμφωνήσουν σε ένα νέο συμβόλαιο. Η ομάδα δεν έχει καμία απαίτηση από τον παίκτη, τονίζοντας ότι θα πράξει “όπως θέλει εκείνος”, σύμφωνα με το ESPN.

“Στο τέλος της ημέρας, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλη φανέλα. Ακόμη και αν κάνουμε rebuilding θέλω να είμαι το επίκεντρο αυτού”, είχε τονίσει ο Ντιρκ τον περασμένο Απρίλιο και φαίνεται πως θα τηρήσει στο έπακρο τον λόγο του. Το ενδεχόμενο να υπογράψει διετές συμβόλαιο υπάρχει στον ορίζοντα αλλά ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα παίρνει αποφάσεις ανά μία σεζόν, όσον αφορά τη συνέχεια της καριέρας του.

Σε περίπτωση που συνεχίσει την καριέρα του στο Ντάλας, κάτι που απομένει μονάχα να ανακοινωθεί και επίσημα, ο Νοβίτσκι θα βρίσκεται για 20η σερί σεζόν στην ίδια ομάδα, με τον Κόμπι Μπράιαντ να είναι ο μόνος που το έχει κατορθώσει, φορώντας τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…