Κεντρική NBA MVP ο μέγας, Ράσελ Γουέστμπρουκ! (vids)

MVP ο μέγας, Ράσελ Γουέστμπρουκ! (vids)

russell westbrook mvp

russell westbrook mvp

Η φετινή “μάχη” για το βραβείο του MVP αναμενόταν πιο “καυτή” από ποτέ. Οι μοναδικές στατιστικές επιδόσεις και τα συναπτά one-man show των Ράσελ Γουέστμπρουκ και Τζέιμς Χάρντεν τους καθιστούσαν πρωτοπόρους στην “κούρσα” για τον τίτλο του κορυφαίου της κανονικής περιόδου. Εκατοντάδες άρθρα γράφτηκαν περί αυτού του θέματος, χιλιάδες συζητήσεις έλαβαν χώρα ανάμεσα σε παίκτες, προπονητές, αναλυτές, ρεπόρτερ αλλά και απλούς φιλάθλους. Στο τέλος, όμως, ο Γουέστμπρουκ ήταν αυτός που χαμογέλασε.

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο σούπερ-σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κατέκτησε το πρώτο βραβείο MVP της καριέρας του στο πλαίσιο της τελετής των NBA Awards, κουβαλώντας στις πλάτες του την ομάδα και δίνοντας νέα διάσταση στη λέξη “πρωταγωνιστής”. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με 31.6 πόντους ανά αγώνα, σημείωσε τα περισσότερα τριπλ-νταμπλ σε μία σεζόν στην ιστορία του NBA (42) και ολοκλήρωσε τη χρονιά με διψήφιος μέσους όρους σε 3 στατιστικές κατηγορίες (10.7 ριμπάουντ, 10.4 ασίστ)! Πέτυχε πάμπολλες 40άρες και 50άρες, έπαιρνε πάνω του ένα απίστευτο ποσοστό κατοχών της ομάδας του (41.7%, το υψηλότερο στην ιστορία) και έβαλε με άνεση την Οκλαχόμα στα πλέι-οφ με ρεκόρ 47-35 (6η στη Δύση). Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο ανταγωνισμός ήταν ισχυρός, με τον Τζέιμς Χάρντεν να έχει 29.1 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 11.2 ασίστ ανά αγώνα, καθοδηγώντας το Χιούστον ως την 3η θέση της Δύσης. Υπό άλλες περιπτώσεις θα ήταν το απόλυτο φαβορί αλλά τα στατιστικά “θαύματα” του Γουέστμπρουκ υπερίσχυσαν. Συγκεκριμένα, ο “Westbeast” πήρε 69 ψήφους 1ης θέσης από τους δημοσιογράφους, έναντι μόλις 22 του Χάρντεν, 9 του Κουάι Λέοναρντ και 1 του ΛεΜπρόν Τζέιμς, κάνοντας την κούρσα να φαίνεται “παιχνιδάκι”. Συνολικά συγκέντρωσε 888 βαθμούς έναντι 753 του Χάρντεν, 500 του Λέοναρντ και 333 του ΛεΜπρόν.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…