Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Με Σφαιρόπουλο η συνάντηση των προπονητών της Ευρωλίγκας (pics +vid)

Με Σφαιρόπουλο η συνάντηση των προπονητών της Ευρωλίγκας (pics +vid)

giannis sfairopoulos oaka

giannis sfairopoulos oaka

Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει το “παρών”, οι προπονητές της Ευρωλίγκας συναντήθηκαν, ώστε να βελτιώσουν τη διοργάνωση και την κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστική. Ο Τσάβι Πασκουάλ απουσίαζε, αφού βρίσκεται στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά και των προπονητών.

Τζόρντι Μπερτομέου: “Πάντα έχουμε να κάνουμε με το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά, θα βελτιωθούμε, έχοντας τον κόσμο στο μυαλό μας και η συνεργασία των προπονητών σε αυτή τη διαδικασία είναι σημαντική. Όλοι γνωρίζουμε πως οι πρωταγωνιστές είναι στο παρκέ, αλλά ο ρόλος των ηγετών του σπορ μας και της λίγκας μας τους κάνουν όργανα ζωτικής σημασίας και για όσα γίνονται εκτός παρκέ. Συνεισφέρουν σημαντικά στις αποφάσεις που θέλουμε να πάρουμε για να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι”.

Είναι εξαιρετικό να μιλάς με τους ανθρώπους της διαιτησίας, γιατί μόνο εδώ μπορούμε να μοιραστούμε τις απόψεις μας, να μιλήσουμε ανοιχτά, να δούμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να αποκτήσουμε τον ίδιο στόχο. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι καλύτερο και πιο ελκυστικό για οτν κόσμο. Γι’ αυτό δουλεύουμε και είναι μεγάλη η ευκαιρία που μας δίνει η Euroleague».

Αντρέα Τρινκιέρι: «Με ένα τάμπλετ, με ένα smartphone, μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Μπορείς να πας οπουδήποτε θες στον κόσμο. Οπότε, πιστεύω ότι οι προπονητές θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στο μπάσκετ – πάντα μπορείς να δεις ένα μπασκετικό παιχνίδι – αλλά και σε όσα γίνονται από πίσω από το παιχνίδι, πίσω από τη ζωή ενός παίκτη ή ενός κόουτς. Πιστεύω ότι πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Euroleague είναι ένα απίστευτο brand, ένα απίστευτο προϊόν. Υπάρχει “πείνα” για τέτοια πράγματα από μικρότερες γενιές. Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, είναι πολύ σημαντικό».

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Πιστεύω πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύω πως πραγματικά καταλαβαίνουμε καλύτερα την πλευρά του νομίσματος για τους διαιτητές. Όσα βλέπουν από τη δική τους οπτική γωνία. Πέρυσι ήρθαμε για να καθαρίσουμε το παιχνίδι, αναφορικά με τους αιφνιδιασμούς. Νομίζω πως είδαμε ένα πιο “καθαρό” και γρήγορο παιχνίδι, στο οποίο είχε δοθεί έμφαση. Είναι ωραίο να βλέπεις τα πράγματα που συζητάς τον Ιούνιο να γίνονται πράξη τον Οκτώβριο”

Συναντήθηκαν οι προπονητές για να κάνουν καλύτερη την Euroleague (pics + vid)

Media Gallery

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…