Κεντρική NBA “Με εκνευρίζει που δεν υπάρχουν Κινέζοι στο NBA”
NBA

“Με εκνευρίζει που δεν υπάρχουν Κινέζοι στο NBA”

adam silver

adam silver

Το NBA έχει ποντάρει πάρα πολύ στην κινεζική αγορά, με την πιο πολυπληθή χώρα του πλανήτη να προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια νέους φιλάθλους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου! Παρ’όλα αυτά, το αγωνιστικό επίπεδο της Κίνας είναι αρκετά χαμηλό, ειδικά μετά την απόσυρση του θρυλικού, Γιάο Μινγκ. Ουδείς Κινέζος παίκτης αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στο NBA, με τον κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός αυτό.

Με εκνευρίζει που δεν υπάρχουν Κινέζοι παίκτες στο NBA. Στην Κίνα παίζεται περισσότερο μπάσκετ από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη και το NBA παρακολουθείται πιο πολύ σε σχέση με τα άλλα κράτη. Εάν οι μικρότερες χώρες, όπως η Σερβία, η Λιθουανία και η Λετονία μπορούν να παράγουν πληθώρα παικτών NBA, το ίδιο μπορεί να κάνει και η χώρα με τον περισσότερο πληθυσμό”, τόνισε ο Σίλβερ στη συνέντευξη τύπου.

Ακόμη, ο κομισάριος μίλησε και για τη δημιουργία ακαδημιών στην Κίνα υπό την αιγίδα του NBA, με σκοπό την ανίχνευση των κορυφαίων ταλέντων: “Ένα από τα πράγματα πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει με τον Γιάο Μινγκ είναι η δημιουργία ακαδημιών στην Κίνα, ώστε να συγκεντρώσουμε μερικούς από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες. Θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν μεταξύ τους αλλά και σε διεθνές επίπεδο αυτό το καλοκαίρι, καθώς αυτό θα τους επιτρέψει να γίνουν NBAers”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…