Κεντρική Ασίστ Shadow Λημνιάτης: “Ο Ολυμπιακός δείχνει πιο σκασμένος”

Λημνιάτης: “Ο Ολυμπιακός δείχνει πιο σκασμένος”

Giorgos Limniatis

Giorgos Limniatis

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Παναθηναϊκό Superfoods (11/06, 21:00), για τον πέμπτο αγώνα της τελικής φάσης της Stoiximan.gr Basket League, με τον Γιώργο Λημνιάτη να τονίζει σε δηλώσεις του πως οι “ερυθρόλευκοι” είναι κουρασμένοι λόγω των πολλών αγώνων, ενώ ακόμα υπογράμμισε πως ο συγκεκριμένος τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο ΣΠΟΡ FM:
“Είναι το ελ κλάσικο της Ευρώπης. Μαζί με το Ρεάλ-Μπάρτσα δεν υπάρχει άλλο πιο σημαντικό και σπουδαίο μπασκετικό ζευγάρι. Σε φανατισμό είναι και το Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας, αλλά όχι σαν επίπεδο. Το Ολυμπιακός-Παναθηναικός έχει κερδίσει την ευρωπαϊκή καταξίωση και πιστεύω πως θα το παρακολουθήσουν πολλοί. Έχουν κερδίσει το σεβασμό και ελπίζω να δούμε καλό μπάσκετ.

Οι ομάδες μας δεν έχουν τους ξένους που είχαν στο παρελθόν, αλλά υπάρχει ελληνικός κορμός σημαντικών παικτών. Μπορεί να έχουν ρίξει το μπάτζετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, ωστόσο αυτό δεν ισχύει ακριβώς έτσι. Οι άλλες ομάδες πληρώνουν υπεραξία. Αν βγουν παίκτες της ΤΣΣΚΑ κλπ στις αγορές, δεν θα πάρουν τα ίδια χρήματα που παίρνουν τώρα.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πάρα πολύ καλά, πάντα υπάρχουν κάποια τρικ τακτικής βέβαια. Στο προηγούμενο παιχνίδι για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε σε σχήμα με τρεις ψηλούς (Γκάμπριελ, Γκιστ, Σίνγκλετον) για να έχει καλύτερες αλλαγές στην άμυνα και να μπλοκάρει τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Κάτι που απέδωσε. Σίγουρα θα δούμε κάποια τρικ από τους δύο προπονητές, όμως νομίζω πως αυτά τα ματς, ο τελικός των τελικών δεν κρίνεται από την τακτική. Κρίνονται από την ενέργεια, την ψυχολογία, πώς θα βουτήξεις για μια μπάλα στο παρκέ. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται από τέτοιες λεπτομέρειες και όχι τόσο από θέματα τακτικής.

Αν και εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βγάλει ενέργεια στο γήπεδο γιατί αντιμετωπίζει μια ομάδα που είναι κουρασμένη από τα πολλά παιχνίδια που έχει δώσει. Ο Ολυμπιακός δείχνει πιο σκασμένος. Στο ένα παιχνίδι, όμως, όλα μπορούν να συμβούν. Είναι το τελευταίο ματς και όλα μπορούν να συμβούν. Διακυβεύεται ένας τίτλος, οπότε και η κούραση πάει λίγο περίπατο. Το κίνητρο είναι τεράστιο και όλοι δίνουν το 200% των δυνάμεών τους παρά την κούραση που μπορεί να αισθάνονται.

Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουν οι δύο διοικήσεις στο ενδεχόμενο απώλειας του τίτλου. Αν ο Παναθηναϊκός χάσει το πρωτάθλημα, δεν θα μπορέσει να καλύψει τη χρονιά μόνο με το Κύπελλο. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει διοικητικά, όπου γενικά υπάρχει μία παρορμητικότητα. Ο Ολυμπιακός, θεωρητικά, έχει μία πεπατημένη, μία σταθερότητα, αλλά στην πράξη θα φανούν όλα. Θα παίξει ρόλο και το πώς θα χάσει τον τίτλο αυτός που θα τον χάσει. Με διαφορά ή στο σουτ.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τρέξει μέσα στο γήπεδό του, είναι καλός σε αυτό το κομμάτι άλλωστε. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, παίζουν πιο ελεύθερο μπάσκετ, αλλά δεν μπορείς και να τους ευνουχήσεις.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…