Κεντρική NBA Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς ο Γκριν (vid)
NBA

Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς ο Γκριν (vid)

draymond green defensive player of the year

draymond green defensive player of the year

Ο Ντρέιμοντ Γκριν κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το βραβείο του Αμυντικού της Χρονιάς, “σπάζοντας” την κυριαρχία του Κουάι Λέοναρντ, ο οποίος το είχε κερδίσει και τις δύο προηγούμενες σεζόν! Ο σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επιβραβεύθηκε για το γεγονός ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης της ανασταλτικής λειτουργίας των Γουόριορς, δίνοντας μονίμως οδηγίες στους συμπαίκτες του και όντας άριστος στα δικά του καθήκοντα. Έγινε, μάλιστα, μονάχα ο 5ος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατακτά το πρωτάθλημα και το εν λόγω βραβείο εντός μίας σεζόν!

Τα αμυντικά του στατιστικά ήταν εξαιρετικά, καθώς είχε 2 κλεψίματα και 1.4 τάπες ανά αγώνα ενώ, το γεγονός πως έχει την ιδιότητα να μαρκάρει κάθε παίκτη υπό κάθε συνθήκη τον βοήθησε, ώστε να κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης. Επίσης, οι αντίπαλοί του σούταραν μονάχα με 43.9% κάτω από το καλάθι όταν τους μάρκαρε αυτός, κάτι που αποτελεί τη καλύτερη επίδοση φέτος, μετά από εκείνη του Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος τερμάτισε 3ος στην ψηφοφορία.

Ο Γκριν “έκλεψε” την παράσταση στην τελετή των NBA Awards με την αμφίεσή του και ανέβηκε στο πόντιουμ, ευχαριστώντας τους πάντες για το γεγονός ότι του έδωσαν την ευκαιρία να φθάσει σε αυτή τη θέση και κυρίως την οικογένειά του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…