Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κολλάτου: “Η Γυναικών έκανε τα αδύνατα δυνατά”

Κολλάτου: “Η Γυναικών έκανε τα αδύνατα δυνατά”

eugenia kollatou ethniki

eugenia kollatou ethniki

Η αρχηγός της Εθνική Νέων Γυναικών, Ευγενία Κολλάτου, σε πρόσφατες δηλώσεις της στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μίλησε για την επιτυχία της Εθνικής Γυναικών αλλά και για τους στόχους της ομάδας της U20.

Aναλυτικά:
“Η Εθνική Γυναικών δίνει σήμερα τη μάχη της για ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ.

Η επόμενη γενιά βρίσκεται ήδη στο παρκέ και προετοιμάζεται για τη δική της διαφορετική μάχη. Η Εθνική Νέων Γυναικών έχει ήδη πατήσει παρκέ με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Εϊλάτ. Η συγκυρία δεν μένει ούτε απαρατήρητη, ούτε αδιάφορη από τις “μικρές” και κυρίως την αρχηγό της ομάδας, Ευγενία Κολλάτου.

“Αυτό που έχουν κάνει τα κορίτσια είναι τεράστια επιτυχία και ένα μεγάλο κίνητρο για εμάς. Από εκεί που φαινόταν πως δεν θα πάμε για κάτι μεγάλο, έχοντας βρεθεί σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο, τα κορίτσια έκαναν τα αδύνατα δυνατά και βρέθηκαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και αυτό τα λέει όλα για την ομάδα αυτή, αλλά για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να προσπαθήσει, να παλέψει.”

Όσο για το ποια παίκτρια ξεχωρίζει; Η απάντηση μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη:
Εβίνα Μάλτση! Και Στέλλα Καλτσίδου φυσικά. Και ξέρετε ποιο είναι το σημαντικό; Πως όλη ομάδα τις αναγνωρίζει και φαίνεται πως δουλεύουν όλες στο παρκέ η μία για την άλλη. Είναι το πιο σημαντικό!”

Εύκολα έρχεται η απάντηση και στην ερώτηση “τι ζηλεύει από το παιχνίδι της Μάλτση”. Δείχνει πως το έχει μελετήσει το θέμα:
“Δεν ζηλεύω. Θαυμάζω! Το σουτ της! Και φυσικά το μυαλό της! Όπως και την αγάπη της για το μπάσκετ, γι’ αυτό που κάνει. Εύχομαι να το αγαπώ κι εγώ το ίδιο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια.”

Για την ώρα περνούν οι εβδομάδες στο “Nίκος Γκάλης”:
“Είμαστε στην Τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάθε μέρα, προσπαθούμε και τώρα έχονται δύο ακόμη δυνατά φιλικά με τη Ρουμανία και το Ισραήλ. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ, το οποίο θα μας δείξει και που ακριβώς βρισκόμαστε.”

Η λέξη “άνοδος” δεν ακούγεται συχνά, καθώς όπως γίνεται συνήθως οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί. Η Κολλάτου όμως δεν είναι η συνηθισμένη περίπτωση, ούτε στο παρκέ, ούτε εκτός:
“Για μένα πρέπει ο στόχος να είναι η άνοδος. Πρέπει να είναι στο μυαλό μας. Από εκεί και πέρα ξέρουμε πάρα πολύ καλά, πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η αποστολή μας. Θα δούμε. Ας ξεκινήσουμε, ας πάμε στον πρώτο αγώνα και προχωράμε.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…