Κεντρική Elite League Κι επίσημα ο Αγγέλου στο Περιστέρι

Κι επίσημα ο Αγγέλου στο Περιστέρι

aggelou saint francis

aggelou saint francis

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια προκειμένου μία ομάδα να καταφέρει να πείσει τον Γιώργο Αγγέλου να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να παίξει μπάσκετ, με το Περιστέρι εν τέλει να είναι η αιτία που ο ταλαντούχος γκαρντ κάνει τη μεγάλη επιστροφή.

Η ιστορική ομάδα επισημοποίησε την απόκτηση του μέχρι πρότινος παίκτη του Σεντ Φράνσις, θέλοντας να κάνει μία εξαιρετική πορεία στο τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2.

Η σχετική ανακοίνωση:
“O Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Αγγέλου (23χρ., 1,85μ.)

Ο ταλαντούχος πλέι μέικερ είναι απόφοιτος του Σεντ Φράνσις, κολέγιο στο οποίο αγωνίστηκε για 4 χρόνια, ενώ την τελευταία σεζόν, που ήταν κι η καλύτερη του, σε 34 αγώνες είχε κατά μέσο όρος 8 πόντους, σουτάροντας με 40% εντός πεδιάς, 2,5 ασίστ και 1,4 ριμπάουντ.

Ο 23χρονος γκαρντ έχει καταγωγή από την Χαλκίδα κι εκεί έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, ξεκινώντας από τις ακαδημίες της ΑΓΕΧ.
Στην συνέχεια βρέθηκε για μια σεζόν στον Πανιώνιο Λέρου και επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Εύβοιας για να φορέσει, αυτή την φορά, την φανέλα του ΓΣ Χαλκίδας, με τον οποίο, μάλιστα, σε ηλικία 17 ετών κέρδισε την άνοδο στην Β΄ Εθνική.
Ακολούθησε η εμπειρία της Α2, καθώς στα 18 του χρόνια έπαιξε στον Φιλαθλητικό κι υπήρξε συμπαίκτης με τους Γιάννης και Θανάση Αντετοκούνμπο στην ομάδα που κατέλαβε την τρίτη θέση την σεζόν 2012-13.

Την 4ετία 2013-17 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου φοίτησε στο Σεντ Φράνσις και πλέον επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΓΣΠ, ο οποίος του προσφέρει την ευκαιρία να ξεκινήσει, ουσιαστικά, την επαγγελματική του καριέρα.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα gsperisteri.gr του συλλόγου δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του:

“Είμαι πολύ ευτυχισμένος που πλέον είμαι μέλος ενός ιστορικού συλλόγου, όπως είναι ο ΓΣ Περιστερίου. Ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ, από την πλευρά μου, την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να επιστρέψει εκεί που της αξίζει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Κότση, τον τζένεραλ μάνατζερ Γιώργο Πανταζόπουλο και τον προπονητή Νίκο Καραγιάννη, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου και τον ειλικρινή, όσο κι ανθρώπινο τρόπο με τον οποίο με προσέγγισαν, γεγονός που συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό στην τελική μου απόφαση.

Από τη μεριά μου θα δουλέψω σκληρά για να ανταποκριθώ σε ότι μου ζητηθεί και σε όποιον αγωνιστικό ρόλο κληθώ να παίξω μέσα στην χρονιά.

Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους, τον προπονητή και τους συμπαίκτες στο Κολέγιο μου, το Σεντ Φράνσις, που με βοήθησαν και να προσαρμοστώ, αλλά και να γίνω καλύτερος τόσο σαν άνθρωπος, όσο και σαν παίκτης, αυτά τα τέσσερα χρόνια της παρουσίας μου εκεί, κι έτσι, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, να είμαι να είμαι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στον θείο μου Σωτήρη Αγγέλου, ο οποίος αποτέλεσε τη “γέφυρα” για να βρεθώ στο Σεντ Φράνσις, κολέγιο που έχει φοιτήσει κι ο ίδιος και να τονίσω ότι χωρίς αυτόν και η ακαδημαϊκή μου εξέλιξη, αλλά και η μπασκετική, σίγουρα δεν θα ήταν η ίδια και τίποτα δεν θα ήταν εφικτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Τσάμης: «Παλιές συνήθειες παικτών εμφανίστηκαν ξανά στο γήπεδο» (vid)

Εμφανής η απογοήτευση του προπονητή της Μυκόνου για την εμφάνιση με τον Μίλωνα Απογοητευμέ…