Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κεραμιδάς: “Τρομερή υπέρβαση από τα κορίτσια μας”

Κεραμιδάς: “Τρομερή υπέρβαση από τα κορίτσια μας”

kostas keramidas 1

kostas keramidas 1

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε της Τουρκίας με 8455 και πέρασε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία (24/06), με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Κεραμιδά να τονίζει σε δηλώσεις του πως οι παίκτριες του έχουν κάνει τρομερή υπέρβαση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Arena FM:
“Συνεχίζουμε. Είναι πολύ μεγάλη η υπέρβαση που έχει γίνει, γιατί ο κόσμος δεν ξέρει ότι οι ομάδες που νικήσαμε, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία, έχουν παίκτριες πολλών εκατομμυρίων, που αγωνίζονται μέχρι και στο γυναικείο ΝΒΑ.

Οι Τουρκάλες παίζουν σχεδόν όλες στη Φενέρ, στη Γαλατά και παίρνουν πάνω από 500 χιλιάδες το χρόνο. Πολλές Αμερικανίδες έχουν πάρει υπηκοότητα και παίζουν σε άλλες Εθνικές. Κατι που με τη δική μας νομοθεσία δεν είναι εύκολο. Έχει γίνει τρομερή υπέρβαση. Οι περισσότερες παίκτριές μας παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και μόνο τρεις φοιτούν σε αμερικάνικα πανεπιστήμια. Οι κοπέλες αυτές παιδεύονται χρόνια για να μπουν στην 8άδα. Πολλές φορές αποκλειστήκαμε από τα προκριματικά.

Η δική μας είναι καθαρά ελληνική ομάδα. Παίξαμε με μεγαθήρια, με την προηγούμενη κάτοχο με φιναλίστ, με ομάδες που έχουν πάρει πολλές φορές τον τίτλο. Στην επίθεση είχαμε άγχος. Όσο περνούσε η ώρα όμως το λύσαμε. Ξεμπλοκάραμε και πήραμε και τη διαφορά. Είναι αλήθεια ότι τα κορίτσια ακούνε το Final Countdown των Europe που άκουγαν και οι διεθνείς μας το ’87.

Η Γαλλία έχει τεράστια προσόντα με πολλές παίκτριες από την Αφρική. Υπάρχει όμως ενθουσιασμός και ποτέ δεν ξέρει κανένας τι θα γίνει .Ένα ματς είναι. Η δυναμική μας είναι πολύ δυνατή και τώρα έχουμε μεγάλη πίστη στον εαυτό μας. Η Ομοσπονδία βοήθησε παρά τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα γενικά. Ο, τι ζητούσα μας το έδωσαν. Μάνατζερ, δεύτερο βοηθό, φιλικά. Τα πάντα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Τους πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς αγώνες έμαθε η Εθνική. Μετά την κλήρωση που πρα…